Presó per ser independentista: Ni parlar-ne !

Presó per ser independentista: Ni parlar-ne !

Quan semblava que el cas del Teti ja havia acabat, Fiscalia demana que compleixi l’any de presó al que va ser condemnat el passat mes de setembre.

El passat juny del 2016 va tenir lloc a l’Audiència Provincial de Barcelona el judici contra el Teti, on Fiscalia inicialment feia una petició de pena de presó de 4 anys i 9 mesos, i on l’Acusació Particular del Sr. López Noguera, ex regidor del Partit Popular de Berga, sol·licitava 5 anys de presó. Tot això, per uns fets que tingueren lloc a Berga durant el passacarrers de la Patum de l’any 2012.

En aquell passacarrers el Sr. López Noguera va denunciar haver rebut un calbot.La festa no es va aturar ni ell va haver de rebre atenció mèdica.

Més de 4 anys després dels fets es va celebrar el judici, al final del qual ambdues acusacions varen rebaixar les respectives peticions de condemna a un any de presó. A tots ens va tranquil·litzar que no hagués d’ingressar a presó, ja que així sol ser en condemnes inferiors a 2 anys, quan no existeixen antecedents penals anteriors, com és el present cas. Aquest judici en sí ja és un despropòsit donada la irrellevància dels fets.

Ara, després de 8 mesos d’haver-se dictat la Sentència de la vergonya, la Fiscalia, en el seu enèsim intent de buscar caps de turc per posar fre a l’independentisme, sol·licita que el Teti ingressi a presó.

En el seu escrit, Fiscalia, amb una nota manuscrita,digna tant pel contingut com per la forma d’èpoques passades, manifesta que malgrat reunir els requisits legalment establerts per deixar en suspensió la pena, l’acció i sobretot l’entorn social del Teti, fan que hagi d’ingressar a presó per a fer d’escarment.

On diu entorn social, vol dir Berga, municipi governat per la CUP i amb una marcada trajectòria dels moviments socials. Vol dir entorn independentista. Això denota que la preocupació de Fiscalia no és cap altre que l’augment de l’independentisme combatiu i de classe. Vol dir la plasmació de la dignitat d’un poble que se sap lliure, i que no s’aturarà malgrat ens acusin, ens jutgin o ens empresonin.

On diu que ha de complir la pena de presó, vol dir venjança, vol dir càstig exemplar.

Des del Grup de Suport del Teti, i des de les organitzacions sota signants, volem advertir que la petició d’ingrés a presó de Fiscalia no fa altra cosa que evidenciar que l’Estat espanyol, presó de pobles, se sap vençut en la lluita contra la dignitat d’aquest poble. Se sap vençut en la lluita contra l’independentisme. Les últimes cuades del monstre evidencien que està a punt de morir. I per tot això diem, que no ens fan por. El poble treballador català ha pres la humil decisió de no retrocedir.

No deixarem que empresonin el nostre amic i company de militància; no deixarem que ens amenacin, com tampoc restarem de braços creuats esperant que l’empresonin.

Per tot això, us animem a estar atentes a les diferents convocatòries de suport al Teti; us animem a continuar lluitant contra l’espanyolisme, i a construir uns Països Catalans lliures.

No tenim por, no permetrem que empresoneu el Teti!

Berga, 16 de febrer de 2017

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM