3 membres d’Arran Lleida denunciades per retirar plaques amb noms franquistes

3 membres d’Arran Lleida denunciades per retirar plaques amb noms franquistes

Nota d’Arran Lleida:


Just un dia després de publicar un comunicat on denunciàvem que tres joves d’Arran Lleida podrien ser denunciades per la retirada de plaques franquistes dels carrers, avui, a través dels mitjans de comunicació locals, la Guàrdia Urbana confirmava la denúncia. 

 

Avui la Guàrdia Urbana anunciava que havia obert diligències penals per haver arrencat plaques de dos carrers que porten els noms de personalitats franquistes: Alcalde Recasens i Germans Recasens. Arran d’aquest fet, es fa més evident encara que ni govern del PSC a La Paeria ni tampoc les forces polítiques que dirigeixen d’encobert l’Ajuntament de Lleida (Ciutadans i PP) tenen cap intenció de qüestionar el règim feixista i es mantindran en la seva negativa de fer un acte de justícia històrica i d’homenatge a les persones que lluitaren per la nostra llibertat.

 

Això només s’explica si hi ha ordres polítiques ben clares i directes. Resulta clar que les sancions que puguin arribar a rebre aquests joves tenen la intenció política de fer retrocedir i impedir la lluita per uns carrers lliures, insubmisos i rebels. Ens trobem, doncs, davant d’un cas de repressió política per part d’un l’Ajuntament de Lleida que vol criminalitzar totes aquelles organitzacions que qüestionem i impugnem els seus privilegis i la falsa transició del 78 que ells defensen amb la negativa de retirar els noms dels carrers franquistes.

 

No permetrem que l’estratègia de la por, de l’amenaça de les multes, d’emmarronar-nos individualment amb sancions freni els passos endavant que estem decidides a fer. No tenim por: no estem soles, i sabem que la nostra millor arma és la solidaritat. Al marge de la vostra llei i a cada sanció, respondrem. A cada sanció, ens farem més fortes. Ja estan començant a organitzar noves campanyes.

 

Hem pres la humil decisió de no retrocedir.
Seguirem lluitant, seguirem desobeint!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM