Absolució final per al Moisés i relat criminalitzador finiquitat

Absolució final per al Moisés i relat criminalitzador finiquitat

El TSJC dona la raó al Moisés i li revoca la condemna per lesions a un motorista espanyolista que voliar passar pel mig d’una manifestació.

Un nou recurs d’apel·lació és estimat i es redibuixa el relat fàctic d’aquell 8 de novembre: no hi va haver agressions per part dels independentistes, que exercien netament el seu dret de manifestació. Resultat, absolució!

Repressió de facto contra drets fonamentals
El 8 de novembre de 2017, en plena espiral mobilitzadora per la repressió del 1r d’octubre, va tenir lloc una nova jornada de lluita al carrer. Entre altres convocatòries, la Intersindical-CSC cridava a la Vaga General, i les carreteres d’arreu del país eren ocupades per manifestants.

La maquinària repressiva de l’Estat va reaccionar: d’entrada, els sindicats CC.OO. i UGT es van posicionar en contra de la vaga i, Foment del Treball va pretendre’n la seva il·legalització. Es va arribar a portar la Intersindical a judici el dia 25 d’abril de 2018. El TSJC però va haver de reconèixer la legitimitat del sindicat i la legalitat de la convocatòria.

El focus mediàtic va caure en un incident en el tall de la Ronda de Dalt de Barcelona. Tres independentistes van ser encausats per desordres públics i per agredir un motorista vinculat a l’extrema dreta (Segadors del Maresme), que havia pretés travessar la manifestació que tallava la Ronda. En dos procediments penals diferents van caures dues sentències contundents. D’una banda es condemnava en Franciso i en Moisés per desordres públics i, de l’altra, es condemnava de en Moisés per lesions al motorista. Les defenses, d’Alerta Solidària, ja van avisar que les condemnes no tenien més fonament que la de retroalimentar-se, l’una a l’altra, per justificar uns fets incriminatoris que no tenien cap suport provatori. En Francisco havia estat condemnat a 3 anys i mig de presó per desordres. En Moisés a un any també per desordres i, per l’agressió al motorista provocador, a dos mesos de pena multa i a indemnitzar-lo amb 2.325 €. Les condemnes per desordres van ser anul·lades pel TSJC, estimant un recurs d’Alerta Solidària, en sentència del 14 de desembre de 2021. Ara, en nova resolució del TSJC, de 21 de febrer, arriba l’absolució per al Moisés, que anul·la la condemna per l’agressió al motorista.

La batalla per defensar-nos és llarga perquè remem en contra d’un sistema judicial aplicat en coaccionar-nos, a base d’imposar aberracions jurídiques, malgrat sàpiguen que en instàncies superiors no hi haurà més remei que donar-nos la raó. La repressió actua d’entrada, i només amb esforç jurídic, polític i mediàtic aconseguim resituar la veritat i la legitimitat que ens empara. Ara, avui, hem tornat a guanyar. Hem tombat les condemnes per aquell 8N. Recordem-ho! Perquè la por a la repressió no ens aturi.

Seguim lluitant, perquè només així podrem guanyar. I seguim organitzades, perquè només així podrem guanyar abans!

Nou Barris, Barcelona, Països Catalans,
27 de febrer de 2023

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM