ALERTA SOLIDÀRIA: 20 ANYS FENT CAMÍ

 

 

Per tothom és sabut que el projecte d’Alerta Solidària arrenca a partir dels debats del Procés de Vinaròs, que tingueren lloc cap a l’any 2000 i una mica abans. El cert però és que caldria tirar força més enrere per trobar un punt de partida de l’organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista. I és que sense el bagatge acumulat durant el franquisme i els primers anys de la mal anomenada democràcia espanyola, l’entitat que avui encapçala la resposta organitzada a la repressió de l’Estat, no hauria reeixit a estructurar-se i bastir la xarxa potent sobre la qual se sustenta i treballa arreu dels Països Catalans.

 

Els 20 anys recorreguts, d’ençà d’aquella presentació oficial al passeig del Born de Barcelona, en aquell acte de la Diada de l’11 de setembre de 2001, han servit per acumular experiències però sobretot complicitats entre la militància de les múltiples lluites en què la societat més activa del país està immersa.

 

Hem hagut d’entomar capítols de presó, de tortura, d’exili… de pallisses, d’assetjaments, d’amenaces… d’espionatge, de suplantació d’identitats, de difamacions… i també, és clar, identificacions, detencions, escorcolls, cops de porra i multes, moltes multes.

 

Són milers de persones les que hem pogut ajudar, les represaliades que pateixen la repressió en primera persona però també les seves famílies, amistats i companyes d’assemblees.

 

Passats 20 anys, i molts més de lluita antirepressiva del moviment català d’alliberament nacional, podem dir que l’èxit més gran assolit és el d’haver travat aquest entramat de persones, amb els seus caps, mans i cors, en el que és i serà la més potent xarxa de suport per a totes les persones que en els propers anys, malauradament, hauran de caure per aconseguir derrotar els Estats espanyol i francès, per aconseguir alliberar aquest tros de món nostre amb cultura, llengua i aspiracions de justícia social pròpies.

 

20 anys que hem recorregut entre totes. 20 anys escapant de la repressió tot fent camins de llibertat i sempre molt ben acompanyades.

 

A totes les persones que han patit els efectes de la repressió d’aquests 20 anys i més, us diem que nosaltres, amb vosaltres, seguim i seguirem fins on calgui!

 

Fem i farem llibertat!

Alerta Solidària
11 de setembre de 2021, Països Catalans

Ens podeu seguir també a 

Podeu compartir aquesta informació a

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Correu

Tots els vídeos d'alerta solidària

Podeu consultar tots els nostres vídeos a la zona web de vídeos
#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM