Comunicat sobre la infiltració d’un policia nacional als moviments socials de València

Comunicat sobre la infiltració d’un policia nacional als moviments socials de València

Avui mateix el setmanari La Directa ha fet pública la infiltració d’un agent de la Policia Nacional durant una any i mig a diferents col·lectius socials i polítics de la ciutat de València. Des dels col·lectius afectats que conformem els moviments social de la ciutat, i de forma unitària, denunciem la vulneració de drets fonamentals que aquesta pràctica suposa, i que el Ministeri de l’interior espanyol està utilitzant de manera continuada per intentar desestabilitzar i criminalitzar la dissidència política.

Aquest nou cas, sumat als dos  anteriors de policies infiltrats que també ha destapat la Directa aquests mesos, evidencia l’existència d’una operació de l’Estat contra els moviments populars que lluitem per parar els peus a un sistema capitalista que ens deixa sense casa, i que ens precaritza la vida fins a la misèria. Aquesta estratègia policial té com a objectiu principal el control polític dels moviments de carrer i utilitza tot una sèrie de mecanismes que sobrepassen els límits legals i legítims propis d’un Estat que es diu democràtic.

L’activitat social i política de molts col·lectius afectats, es fonamenta en el moviment assembleari i tenen una trajectòria publica i coneguda, al barri de Benimaclet i la ciutat de València. Som espais oberts, que fem barri i fem comunitat.  És inacceptable que siga una prioritat del Ministeri de l’interior “del gobierno más progresista de la historia” l’espionatge a moviments veïnals. Denunciem la il·legalitat d’una infiltració que no respon a cap investigació judicial ni ve autoritzada per cap jutge.  És una vergonya escoltar del sr. Grande Marlaska, que aquesta és una pràctica habitual per tal de previndre delictes. De l’activitat investigadora que ha dut a terme l’infiltrat, no s’ha derivat cap causa judicial contra aquests col·lectius, però si que haurà servit per a crear un llarg llistat de noms i cognoms d’activistes, amplificant el treball que fa la Brigada de Informacion de la PN (la policia política de l’Estat) a la ciutat de València.

Assenyalem la responsabilitat del Ministre de l’interior i del govern del PSOE i UP de la vulneració dels nostres drets civils i polítics, i la instrumentalització de les nostres companyes amb l’única finalitat de controlar la dissidència política.  I finalment, volem deixar clar que malgrat tots els intents per desestabilitzar-nos i criminalitzar-nos, no defallirem en l’objectiu de fer de Benimaclet un barri per les veïnes, de respondre a l’especulació del PAI amb espais comunitaris i autogestionats.

Aquesta infiltració evidencia que anem pel bon camí. Treballarem des d’avui mateix per demanar responsabilitats i denunciar aquesta pràctica policial en tots els fronts possibles.

Benimaclet, València, 13 de febrer de 2023

MOVIMENTS SOCIALS DE BENIMACLET I VALÈNCIA

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM