FEIXISME NI A IGUALADA NI A ENLLOC

FEIXISME NI A IGUALADA NI A ENLLOC

El dimarts 7 de febrer són citats a judici un veí d’Igualada i un de Jorba acusats d’amenaces lleus per uns fets que van succeir el 7 de gener de 2021, per la presència d’una parada de difusió feixista a la Rambla Nova amb el Carrer Sant Magí d’Igualada.

En un primer moment el Jutjat d’Instrucció núm. 2 d’Igualada va incoar procediment per delictes d’odi, però finalment es va transformar en delicte lleu d’amenaces amb agreujant per motiu ideològic.

Els fets sotmesos a judici van ser en el marc de la recollida de signatures per part d’un grupuscle identitari per concórrer a les eleccions del Parlament de Catalunya. En una taula plantada a la Rambla Nova, feien difusió del seu programa electoral de notori contingut racista i pel qual van ser criticats per nombrosos veïns. Front a les reaccions del veïnat, membres del grup feixista van requerir l’actuació dels Mossos d’Esquadara qui, novament, passant per alt l’apologia al racisme del grupuscle feixista, van redactar un atestat on s’incriminava als dos investigats per un delicte d’odi, amb penes d’entre 1 i 4 anys de presó, amb un relat que ni el Ministeri Fiscal va atrevir-se a defensar.

No era el primer cop que a Igualada hi havia presencia de pseudopartits feixistes difonent el seu discurs d’odi i malauradament la resposta repressiva de l’Estat, a partir de l’actuació de la policia autonòmica catalana, no ha anat mai dirigida a perseguir aquests delinqüents, per l’apologia del racisme, sinó amb identificacions intimidatòries d’aquells qui es mostren públicament antifeixistes, compromesos amb el principi que tota persona humana mereix ser respectada. A Igualada hem plantat cara als grupuscles del Movimiento Social Republicano (MSR), la Plataforma Per Catalunya, VOX i fins al Front Nacional de Catalunya. Els mateixos missatges d’odi, discriminació, exclusió social, racisme i xenofòbia, però en diferents llengües.

Front el judici de dimarts, en què dos dignes antifeixistes han de respondre de la seva actitud coherent, només podem rearfirmar-nos en la idea de combatre el feixismes allà on aquest vulgui treure el cap. Ni a Igualada, ni enlloc dels Països Catalans, tolerarem que el discurs d’odi impregni de discriminació els nostres pobles i ciutats.

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM