Absolució per als dos antifeixistes d’Igualada

Absolució per als dos antifeixistes d’Igualada

Fóra grupuscles racistes dels Països Catalans!

Tenim sentència del Jutjat d’Instrucció núm. 2 d’Igualda, i és absolutòria. En Monti i en Víctor han quedat exculpats del delicte lleu d’amenaces amb què se’ls volia castigar per haver-se atansat a la paradeta d’un grupuscle feixista a dir-los el fàstic que ens fa veure’ls escampar impúnement el seu discurs d’odi.

Els feixistes, instal·lats a la Rambla Nova amb el Carrer Sant Magí d’Igualada, el 7 de gener de 2021, proferien lemes lamentables de superioritat racial quan el veïnat va començar a retreure’ls la seva patètica ideologia. Els Mossos van aparéixer i no van fer res contra els apologetes de la discriminació sinó que van identificar al Víctor i al Monti qui, dos anys més tard, s’han trobat afrontant un judici penal pel delicte lleu d’amenaces. Els Mossos d’Esquadra, en el seu informe remés als jutjats, acusaven als independentistes d’un delicte d’odi, que s’associa a penes d’entre 1 i 4 anys de presó. Aquest relat no el va reproduir ni la fiscalia espanyola, quedant finalment tot plegat en el delicte lleu d’amenaces.

No era el primer cop que a Igualada hi havia presencia de pseudopartits feixistes difonent el seu discurs d’odi i malauradament la resposta repressiva de l’Estat, a partir de l’actuació de la policia autonòmica catalana, no ha anat mai dirigida a perseguir aquests delinqüents, per l’apologia del racisme, sinó amb identificacions intimidatòries d’aquells qui es mostren públicament antifeixistes, compromesos amb el principi que tota persona humana mereix ser respectada. A Igualada hem plantat cara al Movimiento Social Republicano (MSR), a la Plataforma Per Catalunya (PxC), a VOX i també al Front Nacional de Catalunya. Els mateixos missatges d’odi, discriminació, exclusió social, racisme i xenofòbia, però en diferents llengües i sota diferents sigles.

Amb l’absolució sota el braç, només podem dir que tant en Víctor com en Monti no han dubtat en seguir actius en la seva lluita per la llibertat i per una societat lliure de feixisme. No els ha frenat aquest procés judicial i tampoc ho hagués aconseguit una condemna. I això és pel seu compromís ferm vers el poble treballador català i per la solidaritat antirepressiva i antifeixista que sempre els ha acompanyat.

Felicitem-nos doncs d’aquesta petita gran victòria i emplacem-nos a seguir el comabat: feixisme, ni a Igualada, ni enlloc!

Defensem Igualada, combatem el feixisme!

Igualada, Països Catalans, 24 de febrer de 2023

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM