Tenim condemna, però nosaltres tenim també la consciència ben tranquil·la

Tenim condemna, però nosaltres tenim també la consciència ben tranquil·la

Després de 5 anys dels fets, hem conegut per fi la sentència del cas «els 7 del 30G». Un dels 7 encausats, a l’inici del judici, celebrat el passat novembre, va quedar-ne fora i espera encara rebre nova data per a ser jutjat a part. Per als altres 6: un queda absolt de tot i els altres 5 són condemnats per un sol delicte, el d’atemptat, amb penes d’un any de presó per a 3, i de cinc mesos per a 2. Queden desvirtuades totes les imputacions per desordres públics i per lesions als agents dels Mossos d’Esquadra

Els fets sotmesos a consideració dels jutges s’han limitat a les topades puntuals entre manifestants i agents policials, aquell 30 de gener de 2018. Però nosaltres defugim el reduccionisme interessat de la maquinària repressiva de l’Estat i ampliem el focus per entendre la complexitat dels fets d’aquella jornada històrica. La renúncia als ideals de llibertat per part d’Esquerra Republicana, amb la suspensió del ple d’investidura, per part de Roger Torrent i companyia; i per la persecució activa dels Mossos sota la direcció de Junts Per Catalunya, de la mà dels Consellers Miquel Buch i Miquel Sàmper.

Cap lament, seguim!
El ple d’investidura d’aquell 30 de gener havia de superar l’imposat 155 i escenificar un nou reafirmament nacional en la lluita per la llibertat. Contràriament a això, els traïdors d’ERC van ajornar la sessió i van començar allà mateix la genoflexió respecte la monarquia espanyola.

Les set encausades, sis ja sentenciades, i una encara per jutjar, sempre han tingut clar que qui va fallar aquell dia no van ser ells. Ells eren al carrer, complint amb el deure vers el nostre poble. No esperaven cap medalla, però tampoc cops de porra, identificacions a partir de fitxers polítics, i acusacions particulars de la Generalitat. Tots ells, militants de base, segueixen al peu del canó i retenen al cap una idea clara: només la lluita ens donarà un futur de dignitat!

Generalitat, mossos i feixistes.L’Audiència Provincial de Barcelona ha atorgat de manera parcial la veracitat als Mossos d’Esquadra en l’estricte focus centrat en les topades entre policies i manifestants. Entrompades que ja havien donat peu a altres procediments judicials amb resultat divers: en un cas, tres veïns del Maresme van ser absolts; en un altre, un veí del Bages va ser condemnat a 1 any i 9 mesos; i en un tercer cas, un veí de Barcelona va assolir una sentència de conformitat per pagar un total de 940 €. En els dos primers casos la Generalitat excercia l’acusació particular i, en tots dos casos, va retirar-se un dia abans del judici per la pressió ciutadana i mediàtica. El posicionament de la Generalitat, vers els manifestants independentistes, havia aixecat força escandol i la premsa, llavors, encara se’n feia ressò.

Amb el cas dels 7, la Generalitat va resistir-se a retirar-se tant com va poder. Finalment va optar per no desaparéixer de la causa tot rebaixant les peticions de presó. Els mossos afectats però es van indignar i es van treure la careta: van renunciar a la representació de la Generalitat i van anar a cercar els serveis lletrats del feixista José Maria Fuster Fabra.

Sense més enganys, el judici va tenir lloc i la sentència ha arribat. Les parts estudiaran possibles recursos en els propers dies, però per a l’Abel, l’Arnau, el Cristian, el Daniel, el Guillem i el Sergi, passi el que passi, la consciència els roman ben tranquil·la. Ells eren on havien de ser i van fer el que calia. Lluitar, lluitar i lluitar.

Perquè l’absolució no serà la nostra victòria! Independència!!!

Barcelona, 22 de febrer de 2023

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM