L’Inspector Cap d’ARRO, Venteo Fernández a judici per l’atac al portal 10 de plaça de Sants

L’Inspector Cap d’ARRO, Venteo Fernández a judici per l’atac al portal 10 de plaça de Sants

 

Una nova interlocutòria del Jutjat instructor núm. 14 de Barcelona ordena a les parts formular escrits d’acusació i de defensa per l’alt responsable policial i quatre agents més. Seran duts a judici per la brutal agressió a tres persones, dues de les quals militants de l’Esquerra Independentista, dins del portal núm. 10 de la plaça de Sants, el vespre del 27 de maig de 2014, en plena escalada de tensió pel desallotjament de Can Vies.


Les fortes lesions patides pel Miquel, Joan i Bernat coincideixen pericialment amb els relats exposats des del primer moment i, especialment rellevants, són les imatges captades per TV3 i altres testimonis.

 

L’allau de cops que cauen sobre tres persones, es produeixen segons el jutjat “estando arrinconadas e indefensas y acuclilladas, protegiéndos la cabeza con las manos”. Segueix la interlocutòria assenyalant el paper especialment greu de l’inspector Lluís Miquel Venteo Fernández, amb TIP 1907: “era quien dirigia al grupo y por tanto quien, o bien dió la órden de gopear a los denunciantes, o bien, quien, puidendo haver evitado que los golpearan, tampoco lo hizo.”

 

Enllaç amb les imatges dels fets: https://www.youtube.com/watch?v=2C_GbBcqc84

 

Inspector TIP 1907, calb a la dreta del tristament famós Jordi Arasa

 

Una vegada més, el poder de captar imatges en tot moment resulta clau, ara per poder encausar aquests agents policials però també per posar fre a les agressions: “Al percatarse de la presencia de algunos periodistes que tomaron fotografías de los hechos, los agentes cesaron de dar golpes y salieron del portal”.

 

Per tot plegat es dóna per oberta la darrera fase de la instrucció que ara sí, donarà lloc al judici per esclarir les responsabilitats dels diferents agents en el que va ser una pallissa brutal del tot innecessària i gratuïta que comportà lesions molt greus.

 

Alerta Solidària felicita les als companys ferits, amistats i familiars així com als recursos jurídics que ha estat capaços de refer-se de les lesions i la por i tirar endavant el procés fins a dia d’avui. Serà feina de totes, inclosos els mitjans de comunicació, evitar ara que sigui en la vista i en la sentència final que un cas tan clamorós no quedi en no res. Les experiències recents de l’agressió a l’Ester Quintana i la mort d’en Juan Andrés Benítez no en són bons precedents. Lluitarem perquè no passi el mateix. Per evitar la impunitat. Per dificultar la brutalitat policial que sofrim tant sovint, malauradament massa vegades lluny de les càmeres i massa coaccionats per les seves mordasses.

 

Aturem la impunitat policial!

 

Alerta Solidària

22 de juny de 2016

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM