Cap delicte, cap perdó #TetiAbsolució

Cap delicte, cap perdó #TetiAbsolució

 

El judici d’avui (21/6/16) ha quedat vist per sentència. S’ha clos amb les exposicions i peticions finals de les parts. D’una banda les acusacions han rebaixat fins a 1 any la pena sol·licitada, quan inicialment demanaven 5 anys de presó. De l’altra, la defensa, s’ha mantingut ferma i ha insistit en la demanda de la lliure absolució.

 

manifestació a Berga, de la campanya #TetiAbsolució del passat dissabte 18 de juny

 

Pressing Teti

Les parts acusatòries han endarrerit l’inici del judici en presentar a la defensa una proposta de pacte pel qual, l’independentista berguedà hauria d’acceptar la seva culpabilitat quedant la condemna en només un any. De no ser acceptat el pacte, amenaçaven amb invocar l’agreujant de discriminació ideològica. Això podria haver comportat la petició d’una pena suficientment forta com per fer efectiva l’entrada en presó d’en Teti. El veí de Berga, però, no només ha rebutjat el pacte-amenaça sinó que ha reiterat la seva fermesa per reivindicar-se en ple judici com a lliure de tota culpa. I així ha començat la vista: o presó o absolució.

 

D’atemptat a intent d’agressió

Dels testimonis no s’ha pogut clarificar que fos en Teti qui hauria agredit l’ex-regidor del Partit Popular amb un calbot. De fet només ell ha insistit en haver rebut el cop. Cap altre persona de les que eren present han afirmat l’existència de l’agressió ni per tant que hagués estat en Teti. Tampoc han quedat clars quins van ser els insults amb que un nombrós grup de veïns i veïnes de la població van escridassar al membre del PP, però també a altres membres de la comitiva municipal que passejaven pels carrers de Berga, durant la Patum del 2012.

 

Per la seva part la defensa ha insistit en qüestionar la funció d’autoritat que hauria estat desenvolupant el polític espanyolista en aquell moment quan bona part del grup de regidors i regidores no participava d’aquella comitiva. A parer de la defensa, atribuir la funció d’autoritat en un moment carent de representativitat municipal, suposaria elevar un simple calbot a magnituds esperpèntiques. És a dir una condemna que podria oscil·lar dels 12 mesos als 6 anys segons el nou Codi Penal.

 

Ja en les conclusions la fiscalia i l’advocat del Partit Popular han hagut de reconsiderar l’acusació davant del que s’ha constatat com una inexistent agressió. La fiscalia ha insistit en el tipus penal de l’atemptat a l’autoritat tot considerant que la simple intenció d’agressió, malgrat la seva possible no materialització final, ja suposa una justificació suficient per a aquesta imputació. Del mateix parer s’ha mostrat l’advocat del Partit Popular. Amb demanda final de tots dos d’un any de presó. És a dir, canvi d’estratègia a la vista del desenvolupament del judici. Del que eren fortes peticions inicials amb les que es presentaven a primera hora del matí, fins a la petició més mínima que permet el Codi Penal al darrer moment del partit.

 

Al seu torn, l’advocada de la defensa i d’Alerta Solidaria, Eva Pous, ha desgranat el perquè de la petició d’absolució. Ha destacat l’absència de proves contundents i ha posat en dubte la rellevància pública d’un personatge, militant del PP, sobre la que es vestia la suposada “autoritat” que implicaria acceptar el suposat intent d’agressió com un atemptat.

 

Ara bé, la condemna ja pagada per passar 4 anys sota l’amenaça de peticions que inicialment eren de 5 anys de presó ja ningú li traurà a en Teti. En recompensa però, tot esperant una sentència que en cap cas serà d’entitat suficient com per entrar a presó, ha rebut l’escalf de molts anys de campanya solidària. I a les portes de l’Audiència Provincial, l’aplaudiment de les quaranta persones convocades pel Grup de Suport, Arran, Alerta Solidària i molts altres col·lectius.

 

La clara intencionalitat del Partit Popular, d’escarnir judicialment i policial a l’independentisme català, erigint-se en víctima del conflicte que ells mateixos atien, ha quedat, almenys a nivell de Berga i del Berguedà del tot inutilitzat. Diferent és el rèdit que en treuen als mitjans de comunicació afins on la mentida cala i on arriben a afirmar que se’ls persegueix per parlar la “perseguida” llengua castellana.

 

Ha quedat vist per sentència un cas que no hauria d’haver començat mai. Ara esperarem que acabi com cal. Amb l’absolució!

 

Alerta Solidària i Grup de Suport

Barcelona – Berga

21 de juny de 2016

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM