Nou judici contra un vaguista, ara a Alacant!

Nou judici contra un vaguista, ara a Alacant!

 

El proper dimarts 19 de Maig serà jutjat a Alacant un militant d’Endavant (OSAN), afiliat i delegat sindical per la COS, i integrant del Moviment de Resistència Global d’Alacant, espai antiimperialista de la ciutat d’Alacant. El nostre company va ser detingut durant la Vaga General del 29 de Setembre de 2010 mentre participava d’un piquet informatiu, i acusat per la multinacional El Corte Inglés de danys. 5 anys després, els intents del capital per castigar, exemplificar i reduir la combativitat de les treballadores té un nou episodi al sud. Per a denunciar el caràcter repressiu d’aquest judici, i per solidaritzar-se amb el sindicalista jutjat, el Moviment de Resistència Global d’Alacant ha convocat una concentració a les portes dels Jutjas de Benalua a partir de les 11:15.


El 29 de Setembre de 2010 es visqué a Alacant i a la resta de l’Estat espanyol una històrica jornada en defensa dels drets de la classe treballadora, en el marc d’una Vaga General convocada per fer front a l’ofensiva del capital i defensar les conquestes històriques de la classe obrera. Malgrat la gran mobilització popular, que seguiria en març i en novembre de 2011 amb altres dues Vagues Generals, els atacs, retallades i successives reformes laborals continuen marcant el pla del capital: eliminar i privatitzar els drets de les treballadores, des de les pensions a l’atur, des de la sanitat a l’educació, des dels serveis socials al transport, des dels convenis col·lectius a l’avortament.  

 

Els piquets informatius que les organitzacions sindicals i de classe vam realitzar en polígons industrials, centres de treball i comerços en aquella Vaga General del 2010 es van desenvolupar en una normalitat només trencada per l’agressivitat i prepotència policials, que des del començament de la Vaga va provocar, intimidar, insultar i identificar els diferents grups que realitzaven la seua legítima tasca informativa. Aquest assetjament policial va finalitzar amb la imputació de tres persones.  

 

Els 3 alacantins encausats se sumen, així, a la llarga llista de repressaliats en el context de les 3 vagues generals que es van succeir entre 2010 i 2011. Centenars de persones van ser detingudes, jutjades, poc a poc condemnades a quantioses multes, i algunes d’elles empresonades, en un procés que té com a objectiu criminalitzar la lluita sindical, castigar els piquets informatius, reduir la llibertat sindical i introduir al Codi Penal l’acció legítima dels piquets informatius, per a acabar limitant el Dret de Vaga. 

 

El judici contra els dos primers encausats es va celebrar el passat mes de gener, i la solidaritat de classe, amb aportacions de centenars de persones i organitzacions, permeté cobrir la multa imposada.

 

Ara, el proper dimarts 19 de maig se celebrarà el judici contra el tercer encausat, acusat per la multinacional El Corte Inglés de danys contra un vidre i demanant una multa que suma 3000 euros. 

 

Solidaritat de classe! 

Només lluitant tenim futur! 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM