Per l’absolució del vaguista que demà jutgen a Lleida

Per l’absolució del vaguista que demà jutgen a Lleida

 

Demà, dimarts 12 de maig, tindrà lloc un judici contra un veí de Lleida, estudiant i membre del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans per danys a una entitat bancària. És la culminació de la resposta repressiva a la mobilització popular de la vaga estudiantil del 27 de febrer de l’any passat.


A judici un independentista acusat de malmetre un caixer automàtic del Banc Santader. De fons però, l’esclat de ràbia contra aquelles entitats que fan benefici a canvi de la nostra precarietat. I la ràbia contra les institucions públiques que ho permeten i ho fomenten. Un nou cas de repressió política. La solidaritat en marxa!

 

Comunicat d’Arran i SEPC:

 

Fora bancs i empreses de la universitat!

El passat 27 de febrer de 2014 el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) va convocar una vaga d’estudiants per tal de denunciar la privatizació a la que està s’exposa l’educació i especialment la universitària. En el marc d’aquesta jornada de vaga el SEPC de la Universitat de Lleida, va realitzar diversos piquets i una manifestació secundada per més de 500 persones. En el transcurs dels piquets de cappont l’oficina del banc Santander UdL va ser boicotejada i assenyalada mitjançant pintades i la inhabilitació del caixer automàtic. Posteriorment, una setmana més tard un militant del SEPC va ser seguit i detingut per agents dels Mossos d’Esquadra per haver comès suposadament danys en el caixer automàtic, sense disposar de cap tipus de prova únicament unes imatges en que apareixen persones encaputxades. Ara, el pròxim 12 de maig haurà d’acudir a judici amb una petició fiscal d’1 any de presó i 3802,46€ de multa. Des d’ARRAN i el SEPC davant d’aquests fets volem posar de manifest els següents extrems:

 

Amb la detenció  i enjudiciament del nostre c ompany únicament es pretén cercar un cap de turc al que imputar-li les accions efectuades contra el banc Santander que només vénen a posar de manifest el creixent rebuig estudiantil a la privatizació de la Universitat i la presència de bancs i empreses a la mateixa.

 

El Banc Santander i la Universitat de Lleida disposen d’un seguit de convenis de col·laboració mitjançant els quals l’entitat bancària aporta milers i milers d’euros a la nostra universitat que òbviament els genera contrapartides com ara la implantació de números de comptes a la majoria d’estudiants.

 

Alhora amb la implantació del Pla Bolonya i l’Estratègia Universitat 2015 (EU2015) l’educació passa a estar regida per la lògica del model productiu i el mercat laboral i s’allunya cada cop més de les classes populars.

 

Aquestes reformes  cerquen consagrar un model Universitat-empresa i seguir aprofundint en la mercantilització, elitització i privatització encoberta de l’educació pública donant més poder a les empreses privades, que podran influir en les decisions que els òrgans de govern hauran de prendre.

 

No permetrem que cap actuació policial ni procediment judicial entorpeixi la lluita estudiantil per seguir reclamant una educació i universitat totalment publiques on el capital privat no hi tingui cap cabuda.

 

Per aquests motius seguirem participant de qualsevol tipus acció emanada del moviment estudiantil que vagi encaminat en aquesta direcció; així com seguirem donant tot el necessari recolzament i suport a les represaliades pel seu compromís amb la lluita estudiantil.

 

FORA BANCS I EMPRESES DE LA UNIVERSITAT! #ProuRepressió

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM