Si la repressió de McDonald's La Maquinista no s'atura, la lluita tampoc.

Si la repressió de McDonald's La Maquinista no s'atura, la lluita tampoc.

La secció sindical de la COS (Coordinadora Obrera Sindical) a McDonald’s de La Maquinista continua en lluita un any després de la seva creació. Continuem denunciant la situació d’extrema precarietat que pateixen les treballadores, els acomiadaments arbitraris i la repressió sindical cap a les treballadores que no acceptem l’explotació laboral. Robatori de salaris, absència d’aire acondicionat, material en pèsimes condicions i horaris inasumibles. Aquestes són només algunes de les condicions que els treballadors i treballadores d’aquesta multinacional hem de patir diàriament al nostre lloc de feina.

Aquests motius, sumats a l’acomiadament del company Àlex ara fa un any, van ser el detonant pel qual un grup de treballadores vàrem decidir organitzar-nos i començar a defensar els nostres drets vulnerats per  McDonald’s La Maquinista. Així doncs, a causa de les responsabilitats inherents a la direcció empresarial David Pàmies Matés era l’executor directe d’aquesta explotació i repressió i així ho voliem fer saber públicament.

Ens trobem ara, que pel simple fet de denunciar públicament entre les companyes i les usuàries del centre comercial qui és el responsable de que no cobrem el nostre salari o de què treballem a 43 graus durant l’estiu, el senyor David Pàmies Matés ha decidit interposar una querella criminal contra tres persones de la secció sindical de la COS i contra el propi sindicat, per suposadament haver comès un delicte continuat d’injúries, i “haver anat més enllà del dret a la llibertat d’expressió”.

Amb aquesta estratègia de repressió, que se suma a la de desprestigiar-­nos i mentir sobre els membres de la secció sindical i sobre el propi sindicat, el responsable del restaurant, però també l’empresari, propietari d’aquest i d’altres 4 restaurants McDonald’s a la província de Barcelona – Jaime Ferrer C. B.-, pretenen que les persones que lluitem per defensar els drets de la classe treballadora al lloc de feina ens rendim i els deixem actuar amb total impunitat, com venien fent fins fa un any.

Res més lluny de la realitat. Malgrat que tot el que hem fet s’emmarca dins del Dret Fonamental a la Llibertat Sindical i del Dret Fonamental a la Llibertat d’Expressió, aquesta repressió ens demostra que la lluita és l’únic camí vàlid per aconseguir els drets laborals i socials, que la lluita sindical els incomode i que ens dóna més força per continuar reclamant els nostres drets com a treballadors i treballadores.

Per tant, l’estratègia de la por i la intimidació que practica aquesta multinacional explotadora no aconseguirà silenciar­nos, ans el contrari, encara ens dona més motius per continuar lluitant i ens referma encara més en les nostres conviccions de defensa de la nostra classe.

Preguem estigueu atentes i atents a futures convocatòries de solidaritat amb els i les que lluiten a McDonald’s. Cap agressió sense resposta.

Si la seva repressió no s’atura, la lluita obrera continua!

Maig de 2015,

Secció Sindical de la COS a McDonald’s del C.C La Maquinista

Alerta Solidària

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM