Condemnats a 8 mesos de presó els encausats per la vaga general del 2012

Condemnats a 8 mesos de presó els encausats per la vaga general del 2012

Ahir divendres 15 de maig l’Audiència Provincial de Palma va resoldre la sentència per Marcel i Robert, condemnats pel Jutjat d’Instrucció nº4 de Palma el passat novembre de 2014.

 

Els condemnats foren detinguts durant un piquet informatiu de vaga general format per més de 600 persones, que es dirigia cap a la plaça espanya de Palma. Allà els agents de la policia espanyola formaren un cordó i començaren a increpar als manifestats, acostant-s’hi i exercint violència contra ells. Fou en aquest moment quan deteniren els companys a dit, ambdòs són coneguts activistes que s’han mogut any rere any pels drets laborals de les persones, només per defensar els drets socials de les treballadores en un dia de vaga.

 

Tot i que, en el judici, els testimonis policials demostressin incoherències, el jutge els donà la veritat. La sentència va ser recorreguda i avui, l’Audiència Provincial torna a fer ús de la injustícia social i verifica la condemna dels vaguistes detinguts durant la vaga general del 14 de novembre de 2012. La condemna és de 8 mesos de presó per cada un, per delicte d’atemptat, una falta de lesions amb una multa 6 euros el dia durant 40 dies i inhabilitació especial per a l’exercici del dret de sufragi passiu. Tot i així, els dos han estat absolts del delicte de desordres públics.

 

La repressió és present als carrers a través de les detencions, però també als jutjats amb aquestes condemnes injustes que intenten apagar la lluita del poble treballador català.

 

Des d’Alerta Solidària, tot el nostre suport als activistes condemnats. Cap condemna ens atemoreix, seguim i seguirem, creient que la vaga és una eina legítima per reclamar els drets socials dels treballadors dels Països Catalans!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM