SOLIDARITAT AMB EL POBLE BASC, SIGUEM UN MUR DE SOLIDARITAT INTERNACIONALISTA

SOLIDARITAT AMB EL POBLE BASC, SIGUEM UN MUR DE SOLIDARITAT INTERNACIONALISTA

Malgrat que la societat basca porta molts anys exigint la fi de les polítiques de càstig i repressió exercides per l’Estat espanyol i pel PNV, aquest dilluns vam poder comprovar com encara l’Audiència Nacional ordena, i el PNV obeeix.

El passat diumenge a Gasteiz es va dur a terme una mobilització de solidaritat cap a les repressaliades polítiques que va acabar amb un mur de solidaritat i de desobediència civil per evitar que detinguessin a tres persones que havien estat condemnades a 6 anys de presó per fer política, amb declaracions autoinculpatòries realitzades sota tortura.

El resultat final d’aquest cap de setmana és de 20 persones detingudes, les tres persones que havien estat condemnades, 17 solidàries (de les més de 300 persones que conformaven el mur) que van fer resistència pacífica per demanar que no es continuïn jutjant i executant Sentències contra les persones que estan duent a terme un activisme polític per la construcció d’una Euskal Herria independent, socialista i feminista; així com més de 70 persones ferides per l’actuació de violència extrema de l’Ertzaintza.

El dilluns a dos quarts de nou del matí van aparèixer a la Plaça de la Verge Blanca de Gasteiz 17 furgones carregades d’homes negres, sense número de TIP, tapats amb passamuntanyes per fer impossible la seva identificació, començant el dispositiu de l’Ertzaintza per trencar el mur de solidaritat.

El dispositiu s’allargà tot el matí. Nerviosisme per part de la policia al no trobar les persones que volien detenir; pràctiques de violència extrema de l’Ertzaintza cap a les persones que sense emprar cap mena de força o violència cap a la policia estaven assegudes a terra envoltant de carinyo, solidaritat i suport a les darreres tres víctimes de la política de venjança de l’Estat espanyol.

MALTRACTAMENTS, TORTURA, VEXACIONS

L’actuació de la policia autonòmica fou completament injustificada: arrossegar gent pels cabells durant metres de recorregut; estirar persones per les orelles alçant-les del terra; tapar la boca i el nas per produir ofegament; retorçaments i luxacions d’extremitats; colpejar amb la porra caps, cares, colls, braços, mans, dits, estomacs i entrecuix; pujar-se amb tot el pes sobre les cames immòbils de les solidàries; trepitjar mans; amenaces de mort traient el cordó de seguretat de la pistola; i fins i tot la pràctica de la banyera en una font.

Malauradament res de nou, pràctiques habituals emparades pels responsables polítics.

El balanç final més de 70 persones ferides a la vista de tothom que era al carrer o que seguia les xarxes socials.

SOLIDARITATS RECOLIDES

La duresa de les imatges de l’actuació policial causà indignació a les xarxes socials.

Al llarg de la durada del mur de solidaritat es van anar recollint suports d’arreu, en contra de la política de repressió de l’Estat espanyol vers el poble basc, contra el seguidisme cec del Lehendakari, contra la brutalitat policial, i de reconeixement cap a les que tenen la ferma decisió d’aturar el sense sentit.

El dimarts familiars de les persones que van ser al mur van fer una roda de premsa, exhibint fotografies de les lesions produïdes per l’Ertzaintza, i anunciant accions legals.

També es va iniciar una campanya, que continua oberta i que encara us hi podeu adherir, de recollida de signatures interpel·lant als representants polítics per posar fi a la persecució política.

https://www.change.org/p/euskal-herriko-erakunde-publikoak-pausoak-epaiketak-eta-atxiloketak-gelditzeko?recruiter=34173728&utm_campaign=signature_receipt&utm_medium=email&utm_source=share_petition

Per aquest motiu, des d’Alerta Solidària no podem deixar de mostrar l’afecta i la solidaritat amb el poble basc.

 

 

 


Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM