Jutgen per faltes a un manifestant antimonàrquic i al Mosso que el va agredir a Girona

Jutgen per faltes a un manifestant antimonàrquic i al Mosso que el va agredir a Girona

cartell_coronasi
Concentració el proper dilluns 16 de juny a les 10 del matí als jutjats de Girona (Al costat de correus).
El proper dilluns 16 de juny un militant de l’esquerra independentista serà jutjat per un pressumpte delicte de faltes, desobediència lleu a agents de l’autoritat, per la qual podria ser condemnat a una multa de fins a 300 euros. Els fets fan referència a la concentració que hi va haver el 4 de juny de 2013 quan Felip de Borbó va visitar la ciutat de Girona i diverses organitzacions independentistes van convocar una concentració de rebuig. Durant la concentració, els Mossos d’Esquadra van impedir als manifestants acabar el recorregut previst amb tanques, empentes i identificacions. Des d’Alerta Solidària expressem tot el suport a la persona encausada en el marc de la campanya “Monarquia és Estat d’Excepció” que es va presentar ara fa uns mesos a les comarques gironines.
Un mosso, a judici.
Durant el mateix judici es jutjarà al Mosso que pressumptament va agredir al militant de l’esquerra independentista durant la concentració. Com bé demostren les fotografies d’aquell dia, el cos de Mossos d’Esquadra va agredir amb un cop de porra a l’ull el jove militant que es concentrava contra la visita de Felip de Borbó. Per aquests fets, durant el judici també es jutjarà un agent del cos català.

Legitimació Borbònica a la força

Des d’Alerta Solidària i ARRAN es veu aquest judici com un exemple més de la imposició borbònica als Països Catalans a través de la força des de fa més de 300 anys. El judici, així com la violència reiterada per part dels Mossos sempre que algun membre de la familia reial visita les comarques gironines formen part doncs d’un engranatge d’Estat que coacciona drets fonalmentals i que practica la criminalització a la dissidència política independentista i republicana. En aquest sentit és destacable que el judici arribi la mateixa setmana que la coronació pactada per les elits espanyoles de Felip de Borbó com a rei espanyol. Per Alerta Solidària i Arran aquest és un exemple més d’una democràcia gestada als despatxs del franquisme i que encara cueja.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM