Jordi Arasa, l'antiavalot més violent del 27M, anirà a judici pels cops de porra a David Fernández

Jordi Arasa, l'antiavalot més violent del 27M, anirà a judici pels cops de porra a David Fernández

 

El jutjat d’instrucció 4 de Barcelona ha obert un procediment de judici de faltes contra Jordi Arasa, el sots-inspector de la unitat d’antiavalots ARRO dels Mossos d’Esquadra.

 

Notícia publicada per La Directa. Autor: Jesús Rodríguez.

L’acusa de les agressions reiterades amb la porra contra David Fernández –qui a dia d’avui és diputat electe per la CUP-AE– durant el desallotjament de la plaça de Catalunya de Barcelona el 27 de maig de 2011, qui va denunciar els fets assenyalant-lo amb el seu número de placa i el seu nom i cognoms.

 

Aquesta concreció ha estat determinant per a l’acceptació del procés contra el policia, segons diu el jutge Josep Maria Miquel Porres, qui considera que en la resta de casos no queda acreditat qui van ser els agents autors de les agressions i quines van ser aquestes agressions. És paradigmàtic que el magistrat, malgrat la denúncia presentada per més d’una cinquantena de persones, de l’existència d’un vídeo on es demostrava que Arasa va ser amb diferència l’antiavalot més violent de tota l’operació de desallotjament i després que l’Audiència Provincial tombés la seva decisió de no investigar més els fets, només reconegui aquest cas i mantingui el sobreseïment per a tota la resta. Una mostra de les mínimes ganes d’investigar els fets per part d’aquest jutjat fou el primer auto d’arxiu provisional, on el jutge Miquel Porres deia que no podia determinar si hi havia fets delictius perquè els arxius de vídeo i audio que va rebre no s’obrien des del seu ordinador. El currículum d’Arasa suma altres casos polèmics, com la detenció d’un home que anava en cadira de rodes en el marc d’una manifestació contra els empresonaments de la vaga general del 29M.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM