Davant la condemna de dos solidaris de la campanya de suport a Núria Pòrtulas

Davant la condemna de dos solidaris de la campanya de suport a Núria Pòrtulas

 

Des d’Alerta Solidària ens fem ressò del comunicat emès pel Grup Antirepressiu de Girona en suport a les dues persones condemnades per participar en accions en suport a la campanya per la llibertat de l’activista llibertària Núria Pòrtulas.


Avui hem sabut que dos membres de la campanya de solidaritat amb Núria Pórtulas, han estat condemnats a 1 any i 4 mesos de presó per atemptat a l’autoritat, és a dir empentes ja que les agressions no han quedat demostrades i al pagament d’una multa de 2750 + 1800 € per responsabilitat civil a dos agents. Les penes imposades fan referència a l’encadenada realitzada pels dos companys a les portes de la subdelegació del govern. Aquests fets s’emmarcaven durant la setmana de lluita en la qual vam realitzar diverses accions de desobediència civil (despenjar-se de diversos ponts de la ciutat, embidonar-se davant dels jutjats o ocupar l’arbre de la plaça del Lleó) com a mostra de suport durant la deliberació del recurs presentat davant del Tribunal Suprem.

 

En el judici es van presentar diverses proves visuals (vídeos i fotografies de periodistes presents) on només quedava constància de les diferents carregues i agressions exercides, per part dels antiavalots i agents de paisà, sobre els dos encadenats un cop alliberats i la resta del grup. En aquest sentit les úniques proves aportades per la policia eren les declaracions dels 10 Mossos d’Esquadra, que acusaven els activistes d’agressions i lesions indemostrables, com ho són lesions cervicals, a diferència dels traus i fortes contusions que presentaven els membres del col·lectiu de suport.

 

Volem denunciar que les imputacions efectuades pels mossos d’esquadra no són aleatòries, ja que de les diverses accions de desobediència civil durant les dues setmanes de lluita aquestes han caigut curiosament contra dos dels membres més actius i visibles de la campanya. Amb un objectiu clar: atemorir el col·lectiu de suport per aturar les denúncies contra les polítiques repressives de l’estat.

 

Per tot això, des d’Alerta Solidària volem donar suport al seguit d’accions i concentracions convocades pel Grup Antirepressiu, com per exemple, la d’avui dilluns a les 19h davant de la Generalitat (a Girona) així com denunciar, una vegada més, el funcionament d’un sistema judicial que empara les pràctiques violentes i agressives dels cossos policials al mateix temps que condemna activistes per accions polítiques i fets no provats.

 

La solidaritat és la nostra millor arma i la lluita, l’únic camí.

 

Alerta Solidària

Girona, 28 de gener de 2013

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM