Quatre militants del JEI estan complint dos dies de privació de llibertat per fer un mural demanant la llibertat dels Països Catalans

Quatre militants del JEI estan complint dos dies de privació de llibertat per fer un mural demanant la llibertat dels Països Catalans

En el marc de la consulta popular a favor del dret a l’autodeterminació dels poble català del passat 25 d’abril del 2010 a Manresa, el JEI va iniciar una campanya per incentivar el vot jove, a la vegada que es denunciava l’ambigüitat del concepte poble català reclamant els Països Catalans com a marc territorial irrenunciable de la nostra lluita com a poble. A la vegada, també es pretenia denunciar que la pregunta de la consulta incloïa la integració a la unió europea del nostre poble. Sota el lema “SÍ als Països Catalans, NO a l’Europa Capitalista” el JEI va editar material per tal d’explicar la seva posició i denunciar el què s’ha explicat anteriorment, també es van fer murals on es demanava la emancipació social i nacional dels Països Catalans. Va ser precisament realitzant un dels murals quan una patrulla dels mossos d’esquadra va identificar, i posteriorment denunciar als quatre militants del JEI.

 


2 dies arrestats no ens faran creure!
Arran d’aquesta denúncia, els quatre membres del JEI van haver de fer front a un judici ràpid en què se’ls condemnava a dos dies d’arrest domiciliari commutables per 4 dies de “treballs a la comunitat”. Els quatre joves no van voler acceptar fer aquest tipus de treball forçat, entenent que complir aquests 4 dies significava reconèixer la sentència i donar la raó al jutge que qualificava de falta de “danys a immobles” el fet de fer un mural a una paret “grisa” i abandonada des de feia temps.  Amb tot, entenem que dos dies de privació de llibertat és una sentència completament desproporcionada per pintar un simple mural en una paret abandonada.
Per tot això, tenim clar que aquests dos dies arrestats no ens faran creure i que seguirem desobeint la seva justícia arbitrària amb total legitimitat moral, a la vegada que seguirem treballant amb tots els mitjans que tinguem a l’abast i creguem oportuns a cada moment per tal de lluitar per la independència i el socialisme del nostre poble.

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM