Condemnats dos estudiants de la Facultat de Lletres de la UAB per les mobilitzacions contra el Pla Bolonya

Condemnats dos estudiants de la Facultat de Lletres de la UAB per les mobilitzacions contra el Pla Bolonya

Dues de les quinze estudiants jutjades el passat 15 de maig als jutjats  de Cerdanyola del Vallès per faltes de desordres públics, lesions i deslluïment d’immobles han estat condemnades a una pena multa de 125€ (cadascuna) per una falta de desordres públics, la resta han estat absoltes.


Els fets es refereixen a les mobilitzacions que hi va haver durant el 2009 a la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona. Concretament es va realitzar una concentració que pretenia aturar una reunió a la Facultat en la que la degana volia aprovar canvis ens absència de gran part de les persones contràries a aquests i que tenien la potestat d’assistir-hi. Des de la defensa, s’ha reiterat la contradicció que suposa absoldre a 13 persones i condemnar-ne només a dues quan totes van participar de la mateixa manera a la concentració i van declarar el mateix, fet que denota de nou el caràcter exemplificant i de necessitat de cerca de caps de turc. Un dels dos condemnats, l’Eudald, és militant del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Maulets i afronta, d’ençà de la lluita contra el Pla Bolonya, nombrosos procesos judicials.


Aquesta nova condemna s’emmarca en el reguitzell de càstigs exemplars que des dels governs de les universitats i des de la Generalitat es van intentar imposar contra el moviment estudiantil.


Des d’Alerta Solidària i el SEPC volem donar tot el nostre suport a les dues persones condemnades i animar a totes les estudiants a seguir amb les mobilitzacions ara que les privatitzacions i les retallades en tots els àmbits públics són més evidents que mai!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM