Processat per detenció il·legal un Mosso per una actuació en el desnonament de la seu del Sindicat d’Habitatge de l’Eixample Dreta

Processat per detenció il·legal un Mosso per una actuació en el desnonament de la seu del Sindicat d’Habitatge de l’Eixample Dreta

Durant el desnonament de la seu del Sindicat de l’Habitatge de l’Eixample Dreta (antic casal REC), al carrer Roger de Flor 90, de Barcelona, el 16 de desembre de 2019, es va produir una protesta davant de la finca duta a terme de manera absolutament pacifica.

 

Durant aquesta protesta i sense cap motiu un agent de la BRIMO va detenir a Pere Terron, membre del Sindicat d’Habitatge del Raval i simpatitzant de la CUP Ciutat Vella acusant-lo de donar-li un cop a la visera del casc i, per tant, d’un delicte d’atemptat.

 

Gràcies a un vídeo aportat per un veí de l’eixample es va poder formular querella per detenció il·legal, falsedat en document públic, i delicte contra la integritat moral en no ser reals els motius de la detenció.

 

En data d’avui la secció setena de la Audiència Provincial de Barcelona ha notificat que arxiva la causa per delicte d’atemptat contra Pere Terron i ordena continuar el procediment per delicte de detenció il·legal i de lesions lleus contra el agent de Mossos d’Esquadra, obrint les portes a la celebració de judici oral contra el agent de la BRIMO per aquest dos delictes.

 

Aquesta resolució evidencia la manera d’actuar dels Mossos d’Esquadra absolutament injustificada i desproporcionada quan s’enfronta al moviment en defensa de l’habitatge.

Al carrer i arreu, defensem els nostres drets!

 

Barcelona, Països Catalans, a 20 d’octubre de 2021

 

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM