I hi insisteixin: petició de 3 anys i mig de presó per a l’independentista de Matadepera

I hi insisteixin: petició de 3 anys i mig de presó per a l’independentista de Matadepera

Demà dimecres serà jutjat, a l’Audiència Provincial de Barcelona, en David, activista independentista que va ser empresonat el 14 de maig per haver desatès l’obligació d’assistir a un judici per una acció feta el 23F de 2018, en protesta pel llavors vigent règim del 155.

 

Quin sentit té tot plegat sinó és l’acarnissament?

 

Anem als fets:
   • En David va participar d’una acció simbòlica, juntament amb altres activistes, en què s’encadenaren a les escales del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
   • D’aquella acció, amb 14 persones detingudes, se’n derivà un procediment judicial que acabà en judici els dies 5 i 6 de gener de 2020, al qual en David no hi va assistir.
   • La sala 10a de l’Audiència Provincial va conclure en sentència la lliure absolució de tots els encausats entenent que no cabia la repressió penal a un acte de protesta i llibertat d’expressió.
   • La fiscalia va presentar recurs… i el TSJC va ratificar l’absolució, que es va fer pública el 5 de maig de 2021.
   • Pocs dies després, el 14 de maig de 2021, els Mossos d’Esquadra van detenir en David sobre qui pesava l’ordre d’arrest per no haver comparegut en el judici en el que tots els encausats n’havien quedat absolts.
   • La detenció que podia haver estat una mera formalitat de notificació es va convertir en un empesonament. Situació que es va perllongar, des del divendres fins al dilluns, moment en que personalment els advocats d’Alerta Solidària van poder accedir al jutjat que ordenà l’alliberament immediat.

I ara què? Doncs la fiscalia torna a la càrrega amb les mateixes acusacions i peticions amb les que ja va perseguir en la primera tongada el conjunt d’activistes: 2 anys i mig per desordres públics i 1 any més per resistència a l’autoritat.

 

Per més ironia, el judici tindrà lloc en la mateixa sala, del mateix tribunal, la Secció 10a de l’Audiència Provincial de Barcelona, que jutjà i ja va absoldre els companys d’en David.

 

I què queda de tot plegat?
La resposta extraordinària del poble de Matadepera i els seus voltants. La fortalesa de l’entorn familiar i afectiu del David i, si és que això és possible, més fermesa encara en les conviccions del mateix David.

 

Dimecres, al judici, i sempre que calgui, serem al costat del David i de totes aquelles persones que no es confonen ni s’arronsen.

Això no s’atura renunciant, sinó lluitant! Que la única por sigui la seva!


Matadepera, Països Catalans, a 19 d’octubre de 2021

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM