Jutjat un independentista per una denúncia d’un dirigent de VOX

Jutjat un independentista per una denúncia d’un dirigent de VOX

Ahir al migdia va tenir lloc a l’Audiència Provincial de Barcelona un altre judici per una denúncia d’un membre de l’extrema dreta amb el suport de la Fiscalia Provincial de Delictes d’Odi, dirigida per Miguel Angel Aguilar i en què va exercir l’acusació la seva número dos, Lopez Català i el propi denunciant, dirigent de Vox de Terrassa.

 

Un líder de VOX, Jesús Rodríguez Pachón, advocat de professió, va assegurar haver estat lesionat per diverses persones, el dia 30 de març de 2019, quan el partit ultra feia un acte d’exaltació espanyolista a l’Avinguda Maria Cristina de Barcelona. D’aquell dia se n’han derivat molts processos judicials, i més de 7 persones detingudes, totes elles acusades de participar de la concentració antifeixista i cap per les múltiples agressions que els membres i simpatitzants del partit feixista van protagonitzar. Si bé el propi dirigent ultra va exercir personalment la seva defensa com a acusació particular, el lideratge va ser de la fiscalia antiodi de Barcelona, fent de nou bandera de la seva particular concepció de l’antiodi: la persecució sense treva del moviment antifeixista.

 

La fiscalia demanava una pena d’un any i nou mesos de presó i 3 mesos de multa per un delicte de vexacions i odi, i un altre delicte lleu de lesions, si bé de la pròpia declaració tant del denunciant com de la única testimoni, la seva dona i també candidata al Congreso pel partit feixista, reconeixen que només hauria rebut una puntada “de refilada” i que només podien identificar a l’autor a partir de les imatges. Una vegada més bona part del judici va girar entorn a la identificació de l’acusat, de qui va aparèixer el seu nom i cognoms a les actuacions sense que ningú l’identifiqués.

 

A preguntes de la defensa, ni els agents dels Mossos ni de la Guàrdia Urbana que van instruir les diligències van poder esclarir d’on va sortir el seu nom, més enllà de fer una referència genèrica a que constaria la seva participació en una concentració mesos abans davant la Fiscalia del TSJC. La qüestió va tornar a posar de relleu l’existència de bases de dades de militants i d’activistes per perfils i criteris ideològics i l’absència de tot control jurídic i democràtic d’aquestes pràctiques policials il·legals.

 

El gir final va arribar quan el propi denunciant, en exercici de l’acusació particular, va aprofitar l’informe final per fer un míting polític i reblar-lo demanant una pena encara superior a la interessada per la fiscalia: 3 anys i mig de presó i desterrament de Terrassa, on residia l’acusat, durant 6 anys. Una petició sorpressiva i extemporània ja que l’acusació ultra ni tant sols havia formulat conclusions ni provisionals ni definitives.

 

L’independentista de Terrassa espera rebre la sentència els dies vinents i acabar d’una vegada per totes aquest procés judicial esperpèntic que no hauria d’haver existit mai.

Contra el feixisme, ni un pas enrera!

Barcelona, Països Catalans, a 21 d’octubre de 2021

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM