Nou clatellot al jutge García Castellón per negar-se, encara, a facilitar les secretes diligències 104/2017

Nou clatellot al jutge García Castellón per negar-se, encara, a facilitar les secretes diligències 104/2017

Tercera resolució de la Sala Penal de l’Audiència Nacional que reconeix els arguments de l’equip jurídic d’Alerta Solidària, en defensa dels encaustas i encausades del 23S.

La Sala Penal de l’Audiència Nacional reconeix que tenim dret a accedir a les diligències secretes que des de 2017 han tingut en el punt de mira diferents persones i col·lectius independentistes. Desconeixent l’abast d’aquelles investigacions, tenim constància, per informacions aparegudes en la instrucció de la causa contra les companyes detingudes en l’operació Judas, del 23S del 2019, que la investigació arrenca, com a mínim, a partir d’aquell expedient judicial on hi apareixen l’Adri d’Esplugues i la Tamara de Viladecans. Sumari secret que, una vegada i una altra, anem reclamant. I una vegada i una altra, el jutge instructor, còmplice de totes les atrocitats patides d’ençà de l’inici de l’operació Judas, insisteix en ocultar.

La Sala d’apel·lacions, que resol els recusos que les defenses d’Alerta Solidària fem contra els acords del jutge instructor, que és qui fa i desfa com vol en aquesta causa, que ja fa més de quatre anys que dura i acumula irregularitats de tota mena, torna a parlar clar. Tan evident és l’abús que empra l’expressió: «se está ocultando toda la información atinente a los procesados», critica que el jutge d’instrucció «(…) se limita lacónicamente a declarar que las diligencias solicitadas se encuentran en estado de tramitación y declaradas secretas» i conclou: «Pues bien, entiende la Sala que la decisión adoptada por el Juzgado Central de Instrucción vulnera el artículo 24.2 de la Constitución Española y singularmente el artículo 5 del Convenio Europeo de Derechos Humanos», article relatiu a la llibertat i la seguretat de les persones.

En definitiva, la nova resolució, que afirma que «no podemos perder de vista que tras cuatro años de investigaciones y la cercanía del juicio oral para los procesados, no puede justificarse que todavía subsistan diligencias sumariales a las que no tengan acceso», exigeix de manera contundent que s’acabi d’una vegada per totes amb aquesta situació de clara indefensió.

És la tercera resolució que obtenim en el mateix sentit i la tardança en fer-nos trasllat de les diligències 104/2017 i arribat a aquest punt només ens podem preguntar què està passant, què estan fent, amb els milers de fulls que ens oculten?

Amb la fermesa de no renunciar mai als nostres drets, que no ens els deixarem trepitjar sense batallar, als jutjats i al carrer, decidides i valentes per la defensa de totes les companyes represaliades per la causa de la llibertat, seguim, insistim i guanyarem!

Sabadell, 1r d’abril de 2022

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM