L’Audiència Nacional denega la personació del diputat de la CUP, Xavier Pellicer

L’Audiència Nacional denega la personació del diputat de la CUP, Xavier Pellicer

El jutge Manuel García Castellón, magistrat del Jutjat Central d’Instrucció núm. 6, en interlouctòria de 21 de novembre, denega la personació del diputat de la CUP en les diligències que se segueixen a Madrid.

 

Havent conegut que ha estat investigat des del 2018 i fins a data desconeguda, per la seva tasca de portaveu de la nostra organització, Alerta Solidària, amb intervencions telefòniques i amb infectació de software espia, Xavier Pellicer va sol·licitar personar-se en la causa, com a persona interessada en la mateixa, per poder esbrinar l’abast de l’operació de control polític i saber si hi va existir un mínim intent de justificació jurídica per complir, ni que fos formalment, amb la legalitat vigent.

La interlocutòria rebuda denega la personació al diputat de la CUP però també a altres cinc persones que han seguit el mateix recorregut: de la sorpresa de saber-se espiats a voler esbrinar-ne el perquè.

 

La interlocutòria de denegació argumenta amb una sola frase que no són persones investigades en el procediment que citen per personar-se i que a més, es troba en sobreseïment provisional i arxiu.

 

La representació lletrada del company Pellicer, que ja preveia aquest moviment, ha prestentat avui mateix un recurs contra la interlocutòria de denegació.

La Justícia espanyola continua barrant el pas al necessari escrutini públic de la seva pròpia acció. La denegació de la personació del cupaire suposa un nou intent de blindar el bastió de la antidemocràcia més rància i activa del Regne d’Espanya. Nosaltres ho seguirem intentant, als jutjats com al carrer, una vegada i una altra.


Alerta Solidària
Països Catalans, 28 de novembre de 2022

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM