La Sala d’Apel·lacions de l’Audiència Nacional ordena reobrir la instrucció dels detinguts del 23S

La Sala d’Apel·lacions de l’Audiència Nacional ordena reobrir la instrucció dels detinguts del 23S

El magistrat del Jutjat Central d’Instrucció núm. 6, Manuel García Castellón, va fer cas omís de les ordres que des de principis d’any rebia de la Sala d’Apel·lacions. Fins a onze vegades, les defenses dels detinguts, per recursos de les advocades d’Alerta Solidària, veien apreciades les seves reclamacions però el jutge es feia encara de pregar. Es negava a donar-nos accés a les diligències, fins fa poc secretes, 104/2017 i 99/2018.

Ens temíem la jugada i, efectivament, vam encertar. El magistrat esperava a poder tancar la instrucció del sumari per, en el darrer moment, i com a diligència final, lliurar-nos la ingent informació que se’ns ocultava. Fet el lliurament, i sense res més pendent per atendre, el magistrat proveïa la interlocutòria de tancament del sumari, negant-nos una petició de pròrroga. És a dir, se’ns deixava sense poder dir res de res sobre les informacions rebudes i que, han estat a l’origen del darrer escàndol d’espionatge, en el que s’ha sabut, entre moltes altres coses, que el telèfon mòbil del llavors portaveu d’Alerta Solidària, i ara diputat per la CUP, va ser espiat amb la infectació d’un software tipus Pegasus.

Avui, per interlocutòria de data d’ahir, hem rebut la notícia: s’ordena al jutge a fer marxa enrere. Ha de reobrir la instrucció i deixar-nos així poder plantejar els qüestionaments i les diligències que creguem oportunes. Malauradament però, no descartem haver-nos de barallar de nou perquè serà, una vegada més, el jutge García Castellón, qui decidirà si les proves que sol·licitarem les tramita o no.

La batalla continua.

Fins a l’absolució dels companys del 23S.
Fins a la victòria, sempre!

Alerta Solidària
Sabadell, Països Catalans
24 de novembre de 2022

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM