L’antifeixisme romandrà ferm contra la intolerància i la repressió

L’antifeixisme romandrà ferm contra la intolerància i la repressió

Comunicat en suport a les dues antifeixistes represaliades pels Mossos d’Esquadra, membres de la Xarxa de Suport Mutu de l’Alt Empordà, durant les protestes per la visita de VOX a Figueres

 

Una entitat feixista va visitar la nostra ciutat en el dia d’ahir, 9 de febrer, en el marc de les eleccions al parlament de Catalunya. Portadors d’un discurs d’odi, d’exclusió, de racisme i de masclisme, es van trobar, una vegada més i com ja va sent habitual arreu del país, envoltats per una protesta veïnal promoguda per les entitats compromeses amb els valors de la llibertat i la fraternitat.

 

Malauradament però, el cos dels Mossos d’Esquadra va decidir actuar, també com ve sent habitual els darrers dies (vegeu les actuacions de Salt, Valls, entre moltes altres), molt més enllà de la teòrica i simple protecció del dret de manifestació dels feixistes. La coacció al dret de protesta va ser una constant fins i tot força estona abans de la concentració amb nombroses persones identificades per grups d’agents d’antiavalots emprant criteris estètics per raó de la indumentària.

 

Encara abans de començar l’acte de VOX, un feixista va proferir insults racistes a una de les persones concentrades, causant un notable rebombori entre totes les presents. És en aquell moment que un grup de la BRIMO va decidir entrar en acció i, lluny de detenir el provocador, va triar emportar-se per la força un dels antifeixistes, en Lluc, veí de Figueres. Ràpidament, una altra de les manifestants, la Cèlia, veïna de Maçanet de Cabrenys, va voler interessar-se per la sort del company tot seguint el grup de policies que se l’enduien rere un furgó policial. El resultat, tots dos, Lluc i Cèlia van ser empesos a terra, identificats, i retinguts vora deu minuts. Passat aquest temps se’ls va deixar anar amb l’avís que havien estat denunciats per desobediència.

 

A banda de no poder entendre de quina desobediència se’ls pot acusar, quan van ser agafades per la força, no van oposar resistència i van ser identificades sens cap oposició, volem deixar clar que rebutgem aquesta actuació repressiva concreta contra la Cèlia i en Lluc. I que igualment condemnem l’hostilitat permanent mostrada pels agents policials cap als manifestants del bàndol antifeixista.

 

Afirmem que el feixisme no és ni serà mai benvingut a Figueres i a l’Alt Empordà. Que ens mantindrem fermes en la defensa dels nostres drets de manifestació i de protesta. I que les companyes que siguin represaliades per ser coherents i dignes de la història del nostre poble no quedaran mai soles. La repressió no ens aturarà!

 

Tot el suport a les companyes antifeixistes represaliades!

Contra el feixisme, ni un pas enrere!

 


Figueres, Països Catalans, 10 de febrer de 2021

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM