Palafrugell antifeixista i contra la repressió

Palafrugell antifeixista i contra la repressió

Comunicat de suport a les represaliades per la visita de VOX a Palafrugell i de denúncia de la desproporcionalitat dels Mossos d’Esquadra en la seva actuació

Ahir, 11 de febrer del 2021, els Mossos d’Esquadra van blindar i militaritzar també el centre de Palafrugell. L’objectiu? Protegir el partit d’extrema dreta VOX i facilitar que una trentena de feixistes poguessin campar pel centre, vomitant el seu discurs racista, xenòfob, masclista i lgtbfòbic. Cap a ells, per tant, tot blindat per a poder-se manifestar. Però i per als antifeixistes? Una desena de persones van ser retingudes i amenaçades pels Mossos d’Esquadra, bona part d’elles per motius clarament racistes donat el seu aspecte racialitzat. A un d’ells els Mossos ja li van comunicar que el denunciarien per desobediència. Encara a un altre veí, l’amenaça de ser denunciat li arribava com un caprici: «com vagi el dia, em pensaré si et denuncio o no».

 

Cal advertir de la perillositat que suposa protegir el discurs d’odi que ataca els drets fonamentals de les persones, més quan se’ns conculquen aquests drets per part de qui n’hauria de ser-ne garant. Assenyalem per tant a Esquerra Republicana (ERC) i Junts per Catalunya (JxCat), les dues formacions al govern de la Generalitat, de ser còmplices de l’auge de l’extrema dreta i de la repressió política contra l’antifeixisme als nostres carrers.

 

Des d’aquí ens solidaritzem amb totes les persones que van ser retingudes i identificades. Denunciem l’actuació dels Mossos d’Esquadra. I ens posem a disposició de totes per tal de donar suport legal i tot el que necessitin. No esteu soles!!!

 

Des d’aquí també volem acabar animant a les antifeixistes d’arreu dels Països Catalans a plantar cara al feixisme als carrers. Ni la repressió ni el seu discurs d’odi ens aturaran. Com a Vic, a Salt, a Figueres i a Olot, a Palafrugell aixafem el feixisme!!!

 

Els Països Catalans seran la tomba del feixisme!!!

 

Palafrugell, Baix Empordà, Països Catalans, 12 de febrer de 2021

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM