El procés contra les dues feministes d’Horta reduït a una lleu resistència

El procés contra les dues feministes d’Horta reduït a una lleu resistència

Condemna de 360 € per resistència a una de les dues feministes encausades.

De totes les acusacions que sostenia la fiscalia, de delictes de lesions, maltractament d’obra i resistència als agents de l’autoritat, només aquesta darrera imputació ha quedat dempeus pel testimoniatge incriminatori dels Mossos d’Esquadra. La vista que ha tingut lloc aquest matí ha conclòs amb una sentència de conformitat on la fiscalia ha hagut de retirar totes les falses acusacions contra una de les dues feministes encausades per, finalment, reduir-ho tot a una sola condemna contra la segona activista, que s’hi ha hagut de conformar, amb una pena de 360 € per delicte lleu de resistència.

 

La forta presència d’agents del cos policial s’ha fet notar de manera molt destacada, transmetent intimidació a les dues encausades, a la defensa d’aquestes i al seu grup de suport. Quatre furgons d’antidisturbis davant la ciutat de la justícia amb els seus agents al carrer de cara a les concentrades. I encara als passadissos, davant la porta de la sala, 8 agents més que sense pudor s’indicaven entre ells qui eren les noies dutes a judici per així no equivocar-se si els arribava le moment de declarar.

 

La intimidació patida per part dels Mossos ens ha recordat el desplegament i les maneres amb que van pretendre aturar el piquet de vaga aquell 8 de març de 2019. Un cop més hem vist la reforçada coordinació i complicitat entre les estructures d’aques patriarcat pervers on s’uneixen les forces policials, la judicatura espanyola i el gran capital.

 

Ens han tingut 2 anys a l’espera, amb angoixa, per acabar-nos condemnat per la mínima. Però nosaltres hem pogut demostrar, una vegada més, que si bé la lluita feminista està perseguida, està més forta i més viva que mai!

 

Aquest procés judicial només ens esperona a seguir lluitant. Pels drets laborals i per l’abolició del patriarcat!

Barcelona, Països Catalans

22 de gener de 2021

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM