A les Terres de l’Ebre rebutgem el feixisme i la repressió

A les Terres de l’Ebre rebutgem el feixisme i la repressió

Rebutgem públicament el feixisme, constatem el fracàs de la democràcia de l’Estat espanyol i qüestionem la legalitat del partit de l’extrema-dreta

 

Des de Juristes de les Terres de l’Ebre per les Llibertats, el Grup de Suport contra la Repressió i Alerta Solidària rebutgem públicament el feixisme; constatem el fracàs de la democràcia a l’Estat espanyol quan un acte polític s’ha de fer amb un tancament perimetral, amb la presència de la BRIMO, amb un fort desplegament de furgons i Mossos d’esquadra; i qüestionem la legalitat del partit polític xenòfob, masclista, racista, classista i lgtbfòbic, que amb seu discurs, com s’ha pogut comprovar als debats electorals, carregat de falsedats, dona suport real i efectiu a la violència.

 

Ahir, 11 de febrer, VOX va reunir una quarantena de feixistes a la ciutat de Tortosa i, Juristes per les Llibertats hem constatat com els Mossos d’Esquadra es trobaven limitant la llibertat d’expressió, reunió i manifestació d’un centenar de concentrats antifeixistes vinguts de diferents pobles de les Terres l’Ebre, amb identificacions arbitràries i dues retencions, i que han acabat encapsulats.

 

Hem constatat que els agents no portaven el NOP (Número Operatiu Policial) davant i darrere com és preceptiu i que s’han negat a facilitar aquest número. Han encapsulat als concentrats antifeixistes fins que el company jurista i vicepresident de Juristes per les Llibertats, Cándido Jornet Forner, els ha fet visible el seu carnet col·legial i l’han deixat sortir a ell amb totes les concentrades perquè expressament ho ha demanat.

 

Mentrestant el líder de partit d’ultradreta tenia tota la seva protecció per a exercir el dret de manifestació, inclús per insultar i amenaçar als concentrats antifeixistes.

És un escàndol que s’hagin de destinar tants recursos públics per garantir el dret de participació política, perquè així ho demana el partit d’ultradreta, amb un cordó de seguretat tan gran i un nombre de policies antidisturbis totalment desproporcionat, on han tornat a utilitzar la força contra les persones concentrades amb empentes i caigudes al terra.

 

L’actuació de la BRIMO a Tortosa respon a les ordres donades pels responsables polítics de l’actual govern de la Generalitat per actuar amb contundència contra les protestes antifeixistes, tot esperant que siguin els antidisturbis els qui silencien uns carrers que ells, els líders polítics, fa temps que volen callats i resignats. 

 

A Terres de l’Ebre plantem cara al feixisme, no deixem escampar l’odi i des de Juristes per les Llibertats qüestionem la legalitat d’aquest partit polític d’extrema dreta.

Des de Tortosa i des de les Terres de l’Ebre, Juristes de les Terres de l’Ebre per les Llibertats, el Grup de suport contra la repressió a Terres de l’Ebre i Alerta solidària donem tot el suport a les persones que han estat víctimes d’aquest despropòsit d’actuació policial, en concret a un regidor de Rasquera, a l’alcalde i una regidora de Benissanet, que aquesta darrera ha hagut d’acudir al centre d’atenció primària per la caiguda al terra.

 

Som al vostre costat i continuem en el compromís antifeixista que no és cap altre que el de la llibertat, sent l’únic camí possible.

 

Volem que els Països Catalans siguin la tomba del feixisme!!!

Tortosa, Terres de l’Ebre, Països Catalans, 12 de febrer de 2021

 

Grup de Suport contra la repressió a les Terres de l’Ebre

Alerta Solidària

Juristes per les Llibertats

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM