Absolt un assistent a l’acte d’homenatge al Che Guevara, acusat d’agredir un provocador

Absolt un assistent a l’acte d’homenatge al Che Guevara, acusat d’agredir un provocador

El passat 8 d’octubre de 2020 es va convocar per la Comissió Che-Badalona l’homenatge a Ernesto Guevara en el 53 aniversari del seu assassinat.

Durant aquest acte unes persones van aparèixer interrompent i insultant tant a les assistents com a les idees que allà es difonien. Una de les persones integrants d’aquest grup va trucar a la Guàrdia Urbana per denunciar a un assistent, membre de la Comissió del Che de Badalona, al·legant que “l’havia empès i això era impedir la seva llibertat d’expressió”. La policia local va procedir a identificar la persona denunciada i pocs dies més tard varem poder saber de la interposició de la denúncia per part del provocador i autèntic agressor.

 

El passat 10 de febrer va tenir lloc la vista en què el company represaliat va poder explicar el correcte comportament mantingut en tot moment per ell mateix i per l’organització de l’acte. El jutge va dictar in voce la sentència absolutòria i l’agressor va quedar ben retratat.

 

La Comissió del Che a Badalona està formada per més de 30 entitats i organitzacions de la ciutat i des de 1997 organitza un homenatge al Che Guevara a la ciutat. Aquest acte s’ha caracteritzat per l’àmplia participació de persones i entitats, així com pel contingut polític unitari i el respecte entre els assistents, donant un valor especial a la solidaritat.

 

Des d’Alerta Solidària volem difondre aquest cas viscut, en el que hem estat en tot moment al costat del company represaliat i de la Comissió del Che organitzadora de l’homenatge, i per recordar que no podem permetre que cap grupuscle provocador ens distregui de la tasca de difondre els ideals de llibertat i fraternitat, entre persones i pobles d’arreu del món.

 

Visca la solidaritat amb el poble de Cuba!

 

Visca la lluita internacionalista!

 

Badalona, Països Catalans, 18 de febrer de 2021

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM