#SomCasal El Tres Lliris en perill de desallotjament

#SomCasal El Tres Lliris en perill de desallotjament

El Casal Popular Tres Lliris de Gràcia (Barcelonès) es troba en perill de desallotjament des del passat dilluns. Després del desallotjament de l’Ateneu Popular de l’Eixample, Xavier Trias no atura els procesos de desallotjament a la ciutat de Barcelona.

 

A continuació reproduïm el comunicat de l’assemblea del Casal:

Cartell contra el desallotjament

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A finals de gener del 2014, un grup de joves de la Vila de Gràcia vam entrar a una oficina de Catalunya Caixa en desús des de feia més de tres anys, situada al número 227 de Travessera de Gràcia, amb la intenció de convertir aquell espai en un casal autogestionat per les joves gracienques. Durant aquests mesos hem posat en marxa el projecte amb molt d’esforç, demostrant la consolidació d’aquest en la passada Festa Major, programant set dies de festes al carrer Montmany. Així, el Casal Popular Tres Lliris ha esdevingut un espai de trobada alternatiu a tenir en compte al barri, i volem que segueixi creixent fins a ser un referent de participació política juvenil a la Vila de Gràcia.

No obstant això, a finals del mes de maig, coincidint amb l’intent de desallotjament del CSA Can Vies del barri de Sants, va arribar la carta dels jutjats en la qual ens comunicaven que s’havia decretat el desallotjament cautelar de l’espai, i que per tant teníem 5 dies hàbils per a abandonar-lo pel nostre propi peu. Es va realitzar una roda de premsa en la qual vam deixar clar que no abandonaríem l’espai sota cap circumstància, i fins aquesta setmana no havíem tornat a tenir notícies d’aquells que volen fer-nos fora.

Aquest dimarts 23 de setembre, ens ha tornat a arribar una amenaça similar. Un cop decretat el desallotjament cautelar, el Casal podria ser desallotjat a partir de la setmana vinent, i se’ns convida a marxar de l’espai pel nostre propi peu.

Nosaltres ens reafirmem: no marxarem. Reivindiquem la okupació com a únic mitjà per a crear un projecte de participació juvenil sense tutel·les, autogestionat i al marge de les lògiques de consum capitalista. Actualment al Casal Popular Tres Lliris hi participen tres col·lectius juvenils i joves a títol individual; multitud de projectes, col·lectius i grups de suport hi han realitzat cafetes per a la seva autogestió i han trobat en el Casal un espai on reunir-se i avançar.

Anunciem, per tant, que a partir de la setmana que ve iniciarem una campanya en defensa del Casal Popular Tres Lliris. Okupar és resistir, i resistir és vèncer. La Vila de Gràcia sempre ha tingut un casal: som les hereves de Can Cacau, de l’Ovidi Montllor, i del Casal Popular de Ros de Olano; som les germanes del Banc Expropiat, de l’Armadillo, l’Ateneu Popular de Vallcarca i de la Kasa de la Muntanya. Com dèiem al principi, som els tres lliris que creixen entre el ciment d’una ciutat que s’enfonsa, i podem assegurar que si els arrenqueu, desencadenareu de nou la Primavera.

ATUREM EL DESALLOTJAMENT DEL CASAL POPULAR TRES LLIRIS!

#SOMCASAL

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM