L’operació repressiva contra el moviment estudiantil continua

L’operació repressiva contra el moviment estudiantil continua

 

Avui, 14 de gener de 2014, al migdia, ha estat detingut per agents del cos de Mossos d’Esquadra de paisà un militant del SEPC de la UPF, Campus Ciutadella, quan sortia de la universitat. Un cop produïda la detenció ha estat traslladat a la Comissaria de Les Corts, on s’ha esperat l’arribada de l’advocat i posteriorment ha estat deixat en llibertat amb càrrecs. Al company de Ciutadella se l’acusa de danys i desordres públics en relació als fets ocorreguts a Barcelona durant la massiva i concorreguda vaga general d’educació del 24 d’octubre de 2012 contra la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa -LOMQE-.


L’estudiant detingut havia estat identificat arran de la manifestació del 24 d’octubre. Tanmateix, els Mossos d’Esquadra l’han detingut tres mesos després, procediment que ja han seguit en altres ocasions i que encaixa amb l’estratègia persecutòria que darrerament han decidit adoptar.

 

Davant d’aquests fets, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volem manifestar que aquest no és un cas aïllat, sinó que forma part d’una estratègia respressora del moviment estudiantil combatiu dels Països Catalans. Així ho hem pogut veure els darrers mesos amb les múltiples detencions arbitràries de militants del nostre sindicat però també d’altres col·lectius i plataformes en lluita per l’educació pública -i la resta de serveis públics en perill- del nostre país. És per això que demanem la retirada dels càrrecs i l’absolució del detingut.

 

Finalment, emplacem a la comunitat educativa i la societat catalana a continuar mobilitzant-se i organitzant-se en la construcció d’un nou model educatiu, que serveixi als interessos de les classes populars d’aquest país. La repressió no aturarà una lluita que fa anys que s’ha iniciat i que ja no té aturador, que s’estén arreu de les escoles, dels instituts, de cada campus i facultat d’arreu dels Països Catalans i que no deixarà de sortir al carrer malgrat la seva voluntat d’intimidar i fer-nos callar.

 

Prou detencions injustificades, prou atacs al moviment estudiantil combatiu dels Països Catalans. 

 

La solidaritat entre les qui lluitem per la dignitat del nostre sistema d’educació pública ens permetrà seguir recordant que SOM FORÇA PER PASSAR A L’ATAC! 

 

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans,

Alerta Solidària


14 de gener de 2014

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM