Atents a la fiscalia, amb la #flamaEncesa, per la imputació per les fotos del rei

Atents a la fiscalia, amb la #flamaEncesa, per la imputació per les fotos del rei

 

Aquest matí en Guifré i en Jordi s’han presentat als jutjats de Mataró acompanyats per una trentena de familiars, amics i companys de militància. Responien a l’ordre del jutge Pablo Ruz, de l’Audiència Nacional, per prestar declaració als jutjats maresmencs després de ser denunciats per agent dels Mossos d’Esquadra. La imputació: injúries a la Corona. L’actitud: la cara ben alta. L’injust: la pròpia existència i pervivència de la família reial espanyola.

 

A l’espera de la decisió política de la fiscalia de l’Audiència Nacional

En roda de premsa, el portaveu nacional d’Alerta Solidària, Martí Majoral, ha explicat que els dos imputats, membres d’Arran, han optat per no declarar, constatant la no submissió a cap tribunal espanyol i posant en qüestió que la crema d’una fotografia pugui ser delicte quan és una mostra simbòlica de rebuig a la institució borbònica.

 

Passat el tràmit d’avui, la pilota quedarà a la teulada de la Fiscalia de l’Audiència Nacional que haurà de considerar la possibilitat de tornar a provocar o no una nova allau de cremes solidàries de fotografies del rei. Si insisteix en tirar endavant la imputació per injúries a la corona i, per tant, s’obre el procés penal al tribunal d’excepció de Madrid, el precedent és clar: com passà amb els dos primers encausats de Girona de l’any 2010, tot l’any 2011 va estar farcit de massives i enginyoses cremes solidàries.

 

Existeixen dues altres opcions. La primera seria l’arxivament de la causa. Una altra seria que la Fiscalia canviés la imputació inicial per desordres públics. El precedent existeix d’ençà que el govern espanyol trobés així el remei a la malaltia que ell mateix havia provocat. Va ser en el judici contra setze imputats quan la fiscalia, i per sorpresa del magistrat de la sala, va rebaixar la qualificació del delicte a desordres i va quedar anul·lat el judici i, de facto, aturats tots els nombrosos processos que estaven en marxa i que afectaven a 24 persones més.

 

Notícia de l’absolució dels antimonàrquics de la darrera onada “piroborbònica”:

http://www.324.cat/noticia/326689/politica/El-jutge-absol-els-16-encausats-per-la-crema-de-fotos-del-rei-a-Girona

 

Arran i la resta de l’Esquerra Independentista al costat dels imputats

En roda de premsa i davant dels jutjats de Mataró, Xavier Safont, regidor per la CUP a l’ajuntament de la ciutat, ha expressat el suport de la seva formació als dos independentistes. Reivindicant l’acció dels imputats i la seva no submissió al tribunal de Madrid com un nou gest de sobirania ha recordat que en el procés que ens ha de portar cap a la llibertat com a poble la desobediència serà un element clau, irrenunciable i inevitable.

 

Familiars, amics i companys del Guifré i del Jordi han estat tot el matí mostrant la seva solidaritat. Els ànims són alts en veure que l’actitud dels dos represaliats és de dignitat, de coherència i sense res a amagar. La precarietat que fueteja el jovent del nostre país necessita d’aquestes actituds i no distreure’ns que en la futura república catalana no hi cabrà cap monarquia, però tampoc l’explotació i el patriarcat.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM