L’Audiència Provincial corregeix una sentència i absol dos membres del SEPC

L’Audiència Provincial corregeix una sentència i absol dos membres del SEPC

Una nova sentència al recurs interposat per dos estudiants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans posa en evidència la cacera de bruixes instigada pel conseller Huguet, d’ERC, en resposta a la lluita contra Bolonya.

 

L’Audiència Provincial entén que ha d’absoldre els dos independentistes, Jordi i Aram, aquest darrer militant de l’organització Endavant (OSAN), dels danys que el 30 d’abril de fa un any se’ls imputà en contra de la seva versió dels fets. Com reconeix la sentència “no queda constancia de lo que efectivament vio el testigo” amb el que es va basar l’anterior condemna. Ara queda palès que els fets, el trencament d’un finestral del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat al qual es van encadenar els dos estudiants en protesta contra el procés de privatització de l’ensenyament superior conegut com Pla Bolonya, no va poder ser vist pel testimoni, que arribà a l’edifici cap a les dues del migdia, quan ja feia hores de l’encadenament i desallotjament dels Mossos. Segons la versió dels represaliats, aquell vidre ja estava trencat, fruit molt probablement de la tensió d’aquells dies de revolta generalitzada en què estudiants de totes les universitats catalanes es van llençar al carrer i a ocupar facultats en resposta de la política del conseller d’ERC. L’acció va tenir lloc el 5 de febrer del 2009.

 

Molt curiós resulta que la versió dels dos detinguts no es tingués en compte, s’apreciés el testimoni d’un membre del personal del conseller Huguet i que, enmig de l’escalda de protestes, arribés el judici i posterior condemna on hi va prevaldre la presumpció de culpabilitat contra els dos membres del sindicat d’estudiants independentista.

 

Per al SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) i per Alerta Solidària, aquesta nova sentència reforça els arguments que ens empenyen a la lluita per l’educació pública i de qualitat, així com ens refermen que som en el bon camí, contra el qual, els poders de l’Estat, des de Madrid o des dels despatxos dels col·laboracionistes catalans, han d’actuar mitjançant la repressió política, la intimidació i la criminalització.

 

El SEPC i Alerta Solidària felicitem per aquesta victòria els dos companys represaliats, Jordi i Aram.

 

Contra les retallades i la privatització en l’ensenyament, seguim i seguirem!

 

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

Alerta Solidària

Barcelona

17 de maig de 2011

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM