Agressions, amenaces i dues detencions d’antifeixistes a Vilanova i la Geltrú

Agressions, amenaces i dues detencions d’antifeixistes a Vilanova i la Geltrú

Un cop més, el món al revés. Dos antifeixistes, un d’ells menor d’edat, han passat bona part de la nit al calabós després d’haver estat víctimes d’una agressió contra la qual la policia no ha actuat. Al contrari, intervenint tard i malament, la policia local de Vilanova i els Mossos d’Esquadra, es van endur detingudes aquestes dues persones acusant-les de desordres públics.

 

Ahir al vespre, convocats pel boca orella, es van concentrar unes desenes de veins i veines de Vilanova i la Geltrú, a la plaça Charlie Rivel, com a mostra de rebuig a les tesis xenòfobes del partit Plataforma per Catalunya. A reser de la pluja, en una furgoneta, membres d’aquest partit esperaven el moment oportú per actuar i ho van fer. Encapçalats pel cap de llista a les eleccions municipals, armat amb una varilla de ferro, van sortir del vehicle disparats, encarant-se a un grup de concentrats a qui van insultar, empényer i colpejar. Els Mossos d’Esquadra, amb la seva màxima responsable a la ciutat, així com la policial local amb el regidor de seguretat també present a la plaça, van deixar fer fins que més veins i veïnes s’atansaven a defensar als antifeixistes. Sorprenentment, després d’haver vist tot l’espectacle, d’haver vist el cap de llista agredint amb la varilla de ferro a un menor d’edat, els Mossos es van ecarar cap aquest últim a qui acusen d’instigar la baralla.

El menor va quedar detingut fins a les quatre de la matinada. Un altre company, va ser també detingut, acusat de desordres i desobediència a l’autoritat, per haver preguntat als agents el perquè el volien identificar a ell, i a la resta d’antifeixistes quan no estaven actuant contra els racistes. Aquest segon detingut va quedar en llibertat a les dues de la matinada. Fins al moment de l’alliberament dels detinguts hi va haver una concentració solidària a les portes de la comissaria dels Mossos de Vilanova.

L’acte xenòfob es va suspendre però no les ganes de brega dels seus membres. Un cop van quedar en llibertat els dos companys, ja a altes hores de la matinada, un antifeixista va ser aturat en un cèntric carrer de Vilanova pel grup de xenòfob amb el cap de llista entre ells. El van amenaçar de nou i li van deixar clar que estan en política per interés perquè són una màfia i com a tal actuen sempre que volen.

El grup de veins i veines estudien possibles denúncies contra la policia però també contra el partit racista i el seu cap de llista. En els propers dies faran una roda de premsa per donar a conéixer tot aquest lamentable incident, i remarcar el seu compromís contra les expressions polítiques racistes malgrat les amenaces i les agressions.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM