[Post-Sentència]: Un any de llibertat vigilada i ordre d’allunyament per en guillem, el noi de taronja

[Post-Sentència]: Un any de llibertat vigilada i ordre d’allunyament per en guillem, el noi de taronja

Divendres 18 d’octubre del 2019 en el marc d’una vaga general, el nostre company Guillem va ser detingut, segrestat i reiteradament maltractat per la Policia Nacional. I com ell, tants i tantes altres encausades, represaliades i també empresonades durant les protestes post sentències.

Recordeu la seva història? Manifestants asseguts exercint el seu dret de protesta, calma seguida de càrregues policials. Agafen un jove que vesteix de taronja, se li tiren a sobre entre molts, el peguen, l’emmanillen i el detenen. Bufetades, insults, humiliacions durant 24h. I després de tot això, se l’acusa de desordres públics i atemptat contra l’autoritat amb instrument perillós. Aquesta és l’experiència del Guillem, però podria haver estat la de qualsevol altre manifestant.

Segur que recordareu aquelles imatges i aquell vídeo que il·lustren clarament una detenció desproporcionada i absolutament injustificada.

Recordareu la vergonya i ràbia que vàreu sentir al veure-ho o viure-ho. Us ho fem recordar perquè recentment hem pogut saber que l’acusació li demana un any de llibertat vigilada i una quarantena de dies d’ordre d’allunyament. Un any vigilat i 44 dies de prohibició per estar assegut a terra manifestant-se. Semblaria absurd si no fos perquè no són novetat ni la violència policial, ni les negligències judicials ni la vulneració constant dels drets de manifestació i de protesta.

Aquesta causa implica quatre menors, entre ells el Guillem, els quals ni es coneixien ni estaven al mateix lloc quan els van detenir. A tots quatre se’ls jutjarà alhora i pel mateix, però l’acusació del Guillem implica una pena diferenciada i major. I això, per què? Nosaltres tenim clar que és per castigar-lo i per castigar-nos. Major càstig i repressió per haver protagonitzat i fet viral un vídeo que demostra l’arbitrarietat i violència policial, per voler trencar amb la seva impunitat, i per haver denunciat la Policia Nacional. I és que l’Estat castiga i reprimeix qui el qüestiona, qui el posa en dubte i qui li planta cara. Però la seva injustícia és la nostra força, així que la repressió no ens atura ni ens aturarà. De fet, ens ha fet créixer, fer-nos més fortes i ara encara estem més convençudes que la protesta és i ha de ser legítima, i que el dret a vaga es guanya fent vaga, i el dret a manifestar-se es guanya manifestant-se.

Així, des del Grup de Suport Guillem Absolució no tenim por i seguirem denunciant, costi el que costi, tota repressió i persecució dels drets col·lectius. Aquest és un de tants casos on clarament existeixen abusos policials, arbitrarietat de causes i injustícia cap a les persones que lluiten per un futur més digne. Emplacem a la resta de societat a posicionar-se i a no restar indiferents.

Per últim, volem agrair i posar en valor tota la tasca i feina feta per part de les companyes d’Alerta Solidària, les qui han estat treballant de valent tots aquests mesos per l’absolució del Guillem i de la resta de persones encausades durant aquelles mobilitzacions.

A la resta, infinites gràcies per la difusió, pel caliu i per tot el suport rebut. La solidaritat és la tendresa dels pobles.

Grup de Suport Guillem Absolució, 17 de juny del 2020

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM