La Generalitat de Catalunya demana penes de presó contra els 9 de Lledoners

La Generalitat de Catalunya demana penes de presó contra els 9 de Lledoners

L’acusació particular de la Generalitat de Catalunya demana penes de més d’un any de presó contra tres dels represaliats en el cas dels 9 de Lledoners.

La ràtzia repressiva de la Generalitat contra les mobilitzacions independentistes segueix. En aquest cas la Generalitat, persona com a acusació particular en el cas dels 9 de Lledoners, demana penes d’1 any i 3 mesos de presó contra 3 de les 9 persones represaliades. En aquest sentit la Generalitat acusa aquestes tres persones de desordres públics, atemptat a l’autoritat i dos delictes de lesions.

Des d’Alerta Solidària valorem com a especialment greu la posició de la Generalitat que no tan sols no dóna suport a les persones que es mobilitzen per la llibertat dels presos i preses polítiques i en suport a la independència sinó la criminalització persecució de la protesta que està realitzant.

Aquesta persecució suposa per a aquestes tres persones, i moltes altres, la possibilitat de patir penes de presó.

En aquest sentit, exigim la retirada immediata de l’acusació per part de la Generalitat i la sol·licitud de l’arxiu d’aquesta causa que suposa una vulneració del dret a la protesta i la mobilització de la qual la Generalitat no només és còmplice sinó que amb el seu paper de nou impulsa la repressió contra l’independentisme i la mobilització.

Sabadell a 17 de juny de 2020

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM