Porten a judici a un antic militant del SEPC per solidaritzar-se front els atacs repressius d’UPyD

Porten a judici a un antic militant del SEPC per solidaritzar-se front els atacs repressius d’UPyD

El proper 18 de juny davant del Jutjat Penal núm. 5 de Barcelona es jutjarà un ex-militant del SEPC acusat de violació de domicili de persona jurídica i de lesions, al que es demana una pena de 4 anys de presó per part del ministeri Fiscal, i de 2 anys i un dia per part de l’acusació particular i 5.040 euros en concepte de responsabilitat civil, per haver mostrat el seu rebuig l’any 2013 als intents d’UPyD d’empresonar cinc companys, i defensar la llengua.

El 5 de març de l’any 2010 durant una visita de Rosa Díez a la Universitat Autònoma de Barcelona, un grup d’estudiants va mostrar el seu rebuig a la presència de la líder d’UPyD al campus universitari, com a conseqüència dels seus discursos contra la llengua catalana proferits en aquella època. Aquests fets van fer que cinc estudiants s’enfrontessin cadascú a penes de fins a 6 anys i mig i 22 mesos de pena multa per les peticions de l’acusació popular exercida pel ara desaparegut partit d’extrema dreta.

Tres anys més tard, el 28 de novembre de 2013, en una onada de solidaritat amb les companyes de la UAB, i en defensa de la llengua, van portar a que arreu dels Països Catalans es mostrés el suport a les companyes encausades sota el crit de “defensar la llengua no és cap delicte” en les seus del partit catalanofòbic.

Aquell judici va finalitzar amb una condemna al partit UPyD al pagament de les costes judicials fruit de la desproporció i falsedat de les seves imputacions.

Tanmateix la solidaritat contra aquesta persecució judicial va comportar que una trentena de persones, a Barcelona, es van haver d’enfrontar a un procediment judicial que ha durat més de cinc anys, en el qual només s’ha acabat acusant a en Quim, qui serà jutjat el proper 18 de juny.

Han passat molts anys de tots aquests fets, però els atacs a la nostra llengua i al dret a decidir el nostre propi futur segueixen sent una constant, sota diferents sigles i sota diferents noms. També n’és una constant la persecussió judicial al dret a la protesta. Però, al 2010, al 2013 i avui seguim dient el mateix: No tolerarem cap agressió al dret protesta i tampoc a la nostra llengua: Defensar la llengua no és cap delictee, és una obligació!

4 de Juny de 2019 Barcelona, Països Catalans

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM