Plantar cara al feixisme, com desobeir al sistema que l’empara, no és cap opció sinó una obligació

Plantar cara al feixisme, com desobeir al sistema que l’empara, no és cap opció sinó una obligació

Ahir, 16 de maig de 2019, quatre companyes independentistes van estar citades a jutjats pel Jutjat d’Instrucció núm. 12 per declarar, en qualitat d’imputades, per delictes de desordres públics.

El fets en qüestió són els que tingueren lloc el passat 29 de setembre de 2018, en l’encreuament de Via Laietana i plaça de l’Àngel, a Barcelona, quan es produí una topada entre manifestants antifeixistes i policies autonòmics en el marc de les protestes per la convocatòria de mobilització espanyolista per part del sindicat policial JUSAPOL. Les imatges d’aquells fets seran recordades per l’esclat de color a mode de festa “holi” malgrat que tot plegat acabés, de nou, amb els cops de porra indiscriminats dels “grisos” de sempre.

A part d’elles quatre, altres persones es van veure afectades per l’acció repressiva dels Mossos d’Esquadra o van patir ferides de diverses consideracions degut a les càrregues de la policia del “govern efectiu”.

Citades a declarar, ahir, van decidir no acudir als jutjats.

Desobeïm el requeriment judicial perquè ens sentim apel·lades per l’actitud digna i contestatària d’aquelles que van decidir fer front al feixisme, el passat dia 29 de setembre, tot denunciant la complicitat d’Interior en permetre aquella marxa infame, i perquè volem expressar així també la nostra solidaritat amb les que van rebre els cops de porra de les càrregues policials. L’única resposta que el sistema va donar davant l’exaltació ultra de la violència policial patida durant el referèndum del 1r d’octubre va ser, de nou, l’empara del feixisme i més violència policial.

El procés judicial que afrontem arrenca d’aquest context i amb invariables autors se’ns pretén jutjar ara a nosaltres. No als promotors del “a por ellos” i autors de la violència policial demofòbica i espanyolista del 1r d’octubre, sinó a les que ens enfrontarem a la hipocresia del poder. Per tot plegat, conseqüents i coherents, no podem sinó desobeir la imposada justícia espanyola i proclamar als quatre vents que el nostre compromís amb la llibertat i la lluita contra el feixisme continua i continuarà malgrat l’amenaça de la detenció i la coacció del procés judicial.

D’aquí uns dies vindran a picar a les portes de les nostres cases i ens detindran. No ens fan por. Perquè arribarà un dia en que no podran detenir a tot un poble. Arribarà un dia, simplement, que no podran.

No passaran!

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM