El jutge del cas 23S vol tancar en fals la instrucció

El jutge del cas 23S vol tancar en fals la instrucció

Les defenses interposen avui mateix un nou recurs contra la irracional resolució del jutge Manuel García Castellón, magistrat del Jutjat Central d’Instrucció núm. 6, que nega la pròrroga i aboca el procediment al tancament de la fase inicial d’investigació.

Divendres passat, les defenses van rebre la interlocutòria en què el jutge instructor denega la pròrroga de la fase inicial del procediment judicial. Contra tota lògica, amb diligències sol·licitades encara per ser practicades, i altres que puguin derivar-se d’aquestes, i a l’espera d’accedir a la ingent informació que fins ara se’ls ha negat, el jutge es prepara per a l’acte de tancament de la instrucció. Un moviment per tal d’escometre, un cop més, contra el dret de defensa de les persones encausades. La no concessió de la pròrroga dona peu al tancament de la instrucció, això és, cloure el període en què les parts, a partir de les informacions que es van coneixent, poden proposar diferents proves, requeriments, interrogatoris, etc. Són les denominades diligències i es dona el cas que fins i tot el Ministeri Fiscal en té de proposades i no realitzades. La fiscalia, en un escrit de 17 de juny, se sumava a la petició de les defenses d’Alerta Solidària de prorrogar la instrucció. Cap part, de fet, s’hi oposa, només el jutge.

La decisió de no prorrogar la instrucció arriba just després de rebre l’11a resolució de la Sala d’apel·lacions, en què s’atorga la raó a les defenses, i s’ordena al jutge instructor, per 11a vegada, a donar ple accés a les secretíssimes diligències 104/17 i 99/18. Accés que encara avui no s’ha produït, malgrat que l’accés hauria de ser immediat atès que les mateixes, segons ha reconegut el jutge en nombrosos escrits, ja no tenen la consideració de secretes sinó que estan simplement arxivades.

El procediment judicial del cas 23S és una constant de lluita processal per part d’Alerta Solidària. L’esforç del jutge García Castellón per boicotejar el normal desenvolupament de la instrucció, que en una suposada democràcia es pressuposa que és la fase a on cada part ha de poder aportar amb temps i calma les proves i arguments de càrrec o descàrrec, suposa una batalla constant de recursos i apel·lacions en què l’escàndol més gros és l’ocultació deliberada de les investigacions prèvies en què hi ha amagades, ben segur, nombroses irregularitats i il·legalitats en la persecució de l’Estat a l’independentisme català.

No és cap sorpresa que l’Estat lluiti contra l’independentisme per tots els mitjans. Avui dia només tenim una sola certesa: nosaltres també lluitarem. Això sí, dins i fora de l’àmbit judicial, nosaltres ho farem amb dignitat.

Per l’absolució de les companyes,
Per la llibertat dels Països Catalans!

A Sabadell, Països Catalans, 26 de juliol de 2022

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM