Tot esperant la desjudicialització

Tot esperant la desjudicialització

Menys agosarada que l’amnistia, però igual d’enganyosa, la promesa de la desjudicialització és la darrera de les cartes que queda al Govern autonomista de la Generalitat de Catalunya per tal de mantenir el poble confós i adormit.

Des d’Alerta Solidària, i amb dades a la mà, podem afirmar que la desjudicialització no arriba, almenys el trimestre vinent, causant patiment a desenes de persones, famílies i col·lectius d’arreu del territori.

És més, amb sentit comú podem afirmar que la desjudicialització no arribarà mai per aquelles persones que, havent-se compromès per una causa justa, havent participat d’alguna mobilització legítima, han patit l’arbitrarietat i l’abús d’un cos policial i d’un sistema judicial preparat per a la represàlia agreujada quan té al davant algú que aspira, simplement, a millorar les condicions de vida de les classes populars de la nostra nació. Mai no. La desjudicialització sí que arribarà. Quan guanyem!

Dades de judicis per al proper trimestre d’aquest 2022*:

17 judicis polítics
45 persones represaliades

Oportunament, i a mesura que avanci el calendari, anirem donant detalls de totes les causes de les quals fem referència. A tall de resum, i només com a evidència palmària que la desjudicialització és la darrera estafa d’ERC, tenim:

1 – Primer judici: «Hi érem totes». Del dimarts 6 al dijous 8 de setembre. Deu feministes de Manresa, encausades pel marcatge de caràcter polític que van fer els Mossos d’Esquadra de la Jornada de Vaga Feminista, del 8 de març de 2019.

2 – Judici al Roger, «Fora de càmera». Detingut en plena espiral repressiva post 1r d’octubre, el novembre de 2017. Va ser interceptat per una parella d’agents del Cuerpo Nacional de Policia, introduït a la famosa Jefatura de Via Laietana i, fora de càmera, va ser colpejat. Judici creuat el pròxim 4 d’octubre, just després dels actes pels 5 anys del 1r d’octubre i en els quals, en alguns, no se’n voldrà fer cap esment.

3, 4 i 5 – Tres judicis al contenciós-administratiu de València: contra la imposició de multes polítiques contra manifestants i piqueteres, per jornades reivindicatives feministes, com el 8 de març o el 25 de novembre, per part del Cuerpo Nacional de Policia.

6 i 7 – Dos judicis per dignitat antifeixista, per no respondre les preguntes de VOX, durant la farsa-judici del Procés. Eulàlia Reguant, dia 28 de setembre, al Tribunal Suprem; Antonio Baños, l’endemà, dia 29, en un jutjat penal de Madrid.

8 – Judici per les protestes post-sentència de Girona. Judici a la Carla, el 14 de novembre, imputada per les confabulacions dels Mossos d’Esquadra que van pretendre imputar-li, a ella i altres companyes, tots els desperfectes causats aquells dies i altres, a Girona.

9 – Judici per les protestes post-sentència a Barcelona. Judici a l’octubre a un manifestant, veí de la Selva.

10 – Judici per les protestes per la inhabilitació del President Torra a Terrassa. L’encausat, veí de Terrassa, és acusat per desobediència pels Mossos d’Esquadra.

11 – Judici per les protestes durant el partit Barça-Madrid, organitzades per Tsunami Democràtic. Cas «Verdejo Absolució». En Verdejo és veí de Vilanova i la Geltrú i contra ell es persona la Generalitat de Catalunya.

12 – Judici per les protestes per la investidura fallida del President Puigdemont. Cas «Els 7 del 30G». Cas mediàtic per l’erràtica posició de l’acusació particular de la Generalitat de Catalunya que finalment ha estat expulsada del procés.

13 – Judici per les protestes a Lleida contra la detenció del President Puigdemont a Alemanya. Onze persones estan afectades en el cas «Encausats de la subdelegació», entre els quals el raper i pres polític català Pablo Hasel.

14 – Judici contra un manifestant per una protesta antifeixista, contra un acte d’exaltació de l’odi de VOX, que tingué lloc a Barcelona l’any 2019.

15 – Judici contra un activista ecologista de Sant Jaume de Llierca, per oposar-se a les operacions urbanístiques d’una planta de triatge a la Garrotxa.

16 – Judici a la Mesa del Parlament per permetre que es debati amb llibertat a la Cambra catalana… si és que troben jutges per a fer-lo.

17 – Judici a l’ex-alcalde d’Argentona per l’organització del referèndum del 1r d’octubre de 2017.

I encara més! Avui en dia, als centenars de persones afectades per diferents processos penals o administratius per la seva activitat política, a les organitzacions i col·lectius afectades pels mecanismes d’espionatge dels serveis secrets espanyols (cas infiltrat al SEPC) i catalans (cas d’identitats suplantades de la Forja), cal afegir que ara mateix hi ha: presos polític com en Pablo Hasel i la Lola; exiliats polítics, com l’Enric Duran; i també 18 persones en risc de ser posades en qualsevol moment en crida i cerca per haver desatès citacions judicials, és a dir, en risc de ser detingudes per la seva actitud coherent enfront de la judicialització de la vida política del nostre país.

Que no ens enganyin! Traiem-nos de sobre els enganys i les falses promeses que ens distreuen. Fem costat a les que lluiten, organitzem-nos i passem a l’atac!

A 2 de setembre de 2023, Perpinyà, Països Catalans,

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM