Comunicat d’urgència sobre l’agressió feixista a un militant durant Les Santes de Mataró

Comunicat d’urgència sobre l’agressió feixista a un militant durant Les Santes de Mataró

Des d’Arran i Alerta Solidària fem aquest comunicat per denunciar l’enèsima agressió feixista contra joves antifeixistes.

Ahir a la nit durant Les Santes de Mataró un grupuscle de cinc feixistes va amenaçar i agredir físicament a un militant d’Arran, mentre cridaven “Arriba España” i un d’ells mostrava una bandera espanyola.

El jove agredit va ser atès pel SEM i va alertar que es tractava d’una agressió feixista, tanmateix, els serveis mèdics es van negar a incloure-ho en un comunicat mèdic perquè asseguraven que es tractaven de contusions lleus i afegien que “no podien comprovar si era una agressió per motiu ideològic o una baralla en un espai d’oci.”

L’agressió es va produir, un cop més, davant la passivitat de la Policia Local, Mossos i la seguretat privada de Les Santes. Volem denunciar que no es tracta d’un fet aïllat, el feixisme organitzat actua impunement al Maresme i arreu dels Països Catalans. L’assalt a un centre de menors al Masnou fa unes setmanes o les agressions de l’any passat a la platja de Canet de Mar són alguns dels exemples. A més, recentment hem comprovat com la Justícia ha perseguit a qui ha fet front als atacs, és el cas d’un antifeixista de Masnou o també de quatre joves encausats per fer front al feixisme a Sant Pol de Mar.

Demostrem que no ens aturen i convoquem concentració antifeixista i de rebuig a l’agressió avui a les 17:30h a la Plaça de l’Ajuntament de Mataró. No passaran!

29 de juliol de 2019,

Mataró, Països Catalans.

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM