Llibertat amb càrrecs per les tres detingudes investigades per organització criminal

Llibertat amb càrrecs per les tres detingudes investigades per organització criminal

Aquest matí han passat a disposició Judicial, i finalment posades en llibertat, les tres persones detingudes, ahir en l’operació duta a terme pels Mossos d’Esquadra, investigades per haver participat en les manifestacions del 21/12/2018, 12/01/2019, 26/01/2019, 30/03/2019, 01/05/2019 (Manifestació contra el Consell de Ministres que tingué lloc a Barcelona, Manifestació a Sarrià per denunciar la celebració d’un acte de VOX, Manifestació a Gramenet per denunciar un acte de Frente Nacional Identitario, i Manifestació del 1r de maig a Sants).

Ahir, 31 de juliol va ser el dia escollit pel Departament d’Interior, encapçalat per Miquel Buch per detenir a 3 persones, 3 de les quals menors d’edat, i citar-ne 6 més. Els delictes que els atribueixen són: pertinença en grup criminal, delicte contra els Drets Fonamentals, promoure l’odi contra grups d’ideologia antagònica, incitació a cometre desordres públics per difondre missatges, delictes de desordres públics, manifestació il·lícita, atemptat a l’autoritat, lesions lleus, resistència, desobediència, i temptativa de delicte d’odi. Aquest és el llarg ventall de delictes que s’atribueixen als diferents investigats.

L’obsessió del Departament d’Interior en atribuir als moviments socials delictes d’organització criminal no és nova; l’obsessió del Departament d’Interior i de la Fiscalia de Delictes d’Odi de Barcelona per perseguir i empresonar antifeixistes tampoc és nova. No és pas nou que el Departament d’Interior persegueixi a antifeixistes en lloc de feixistes, explotats en lloc d’explotadors, etc.

El que sí que és una novetat és la mescla de mobilitzacions tant diferents, i fins i tot en poblacions diferents, que engloba la present causa, evidenciant que el que es persegueix és la mobilització, independentment de la temàtica, dels convocants, i dels motius de les convocatòries, amb persones que no es coneixen entre sí.

Amb la present causa s’han creuat molts límits, que com a societat no podem deixar passar, que no podem tolerar.

Entenem que el moment en el que es produeix aquesta operació policial no és casual ni aleatòria, a les portes que el Tribunal Suprem Espanyol dicti una sentència infame contra els membres del Govern de Puigdemont, i contra en Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, el Departament d’Interior ha decidit evidenciar que perseguirà a tothom que es mobilitzi, independentment de la seva militància o tradició política, i independentment del motiu de la mobilització.

Des d’Alerta solidària volem deixar ben clar, que malgrat la seva repressió, no cessarem en mobilitzar-nos cada cop que existeixi un motiu de denúncia, o de lluita. No ens aturarem en la defensa dels nostres Drets ni en la conquesta de les nostres llibertats!

Barcelona, Països Catalans, 1 d’agost de 2019

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM