Comunicat d’inadmissió de la querella contra la Policia Nacional per part de Guillem

Comunicat d’inadmissió de la querella contra la Policia Nacional per part de Guillem

Sense ni tan sols practicar cap diligència d’investigació, gairebé un any després dels fets, no admeten a tràmit la querella interposada contra els agents de la Policia Nacional que van practicar la detenció.

El 18 d’octubre del 2019 en el marc d’una vaga general, el nostre company Guillem va ser detingut, segrestat i reiteradament maltractat per la Policia Nacional. I com ell, tants i tantes altres encausades, represaliades i també empresonades durant les protestes post sentències.

El dia 5 de novembre vam realitzar una roda de premsa per explicar el seu cas i per anunciar públicament que ens querellaríem contra la Policia Nacional per maltractaments i altres delictes comesos mentre en Guillem es trobava sota la seva custòdia.

I no ha estat fins avui 29 de setembre del 2020, pràcticament un any després, que hem pogut saber que ens REBUTGEN aquesta querella. La rebutgen apel·lant que les lesions del Guillem es van produir durant la seva detenció i que van ser conseqüència d’un ús proporcional de la força per part dels agents als delictes comesos. És a dir, OMETEN totes agressions que en Guillem va patir fins que va ser posat en llibertat i OMETEN les imatges que proven de manera EVIDENT que en Guillem no va cometre cap dels delictes pels quals se l’acusa.

Un any sencer és el temps que la Justícia ha necessitat per dir-nos que no investigaran les negligències i abusos de la policia. I mentrestant, durant aquest mateix any en Guillem ha estat investigat, se li han aplicat mesures cautelars, se l’ha estat acusant de desordres públics i atemptat contra l’autoritat amb instrument perillós, i se li ha demanat un any de llibertat vigilada i una quarantena de dies d’ordre d’allunyament. Una demanda agreujada, recordem-ho, per haver fet viral un vídeo que mostra clarament la violència policial i per haver denunciat a la Policia Nacional. I és que l’Estat castiga i reprimeix qui el qüestiona, qui el posa en dubte i qui li planta cara. Però, com sempre, la seva injustícia és la nostra força.

Això no quedarà així. Avui mateix presentarem un recurs per impugnar aquesta decisió. Som conscients que això va per llarg i que a la policia mai se la condemna, per més evidents que siguin els seus delictes. Però no ens rendim. Seguim i seguirem denunciant la impunitat policial i l’arbitrarietat de la causa, així com tota repressió i persecució d’aquelles qui lluiten incansablement per una altra manera de viure.

Grup de Suport Guillem Absolució

Alerta Solidària

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM