El Jutjat d’Instrucció de Sabadell admet a tràmit la querella de Jordi Ros contra la Guàrdia Civil

Manifestació en suport de les Detingudes23S

El Jutjat d’Instrucció de Sabadell admet a tràmit la querella de Jordi Ros contra la Guàrdia Civil

  • En la querella es denuncien la irregularitats dutes a terme en els escorcolls domiciliaris, les coaccions i amenaces i la impossibilitat d’accedir a l’assistència d’un advocat des de la seva detenció.
  • El jutjat ha acordat diverses diligències d’investigació, entre les quals la identificació i declaració com a investigats de tots els agents de la Guàrdia Civil que van participar en l’operatiu, així com la declaració de la Lletrada del jutjat de Sabadell present en els escorcolls.

 

El passat mes de febrer es va interposar una querella criminal contra els agents i comandaments de la Guàrdia Civil que tot just avui fa un any van irrompre encaputxats i fortament armats al domicili de Jordi Ros, del seu germà i dels seus pares. La querella relatava tota la successió dels fets des del moment en què els agents assaltants esbotzaven les portes fins a l’ingrés a presó del Jordi junt amb sis més dels detinguts a Soto del Real, posant l’èmfasi en les coaccions patides i especialment en la vulneració del dret a ser assistit per un advocat des del moment de la seva detenció, és a dir, abans dels escorcolls als tres domicilis de Sabadell on va ser traslladat.

 

L’admissió a tràmit es va produir al mes d’agost si ve no va ser notificada pel jutjat fins divendres passat. En la interlocutòria d’admissió el jutjat ha acordat diverses diligències d’investigació interessades en l’escrit de querella entre les quals destaca el requeriment a la Guàrdia Civil per tal que identifiqui a tots els agents de la Guàrdia Civil que van participar en els tres escorcolls i que una vegada identificat se’ls prengui declaració com a investigats. A més a més, també acorda la declaració de la Lletrada de l’Administració de Justícia del Jutjat de Sabadell que estava present en els tres escorcolls i que va aixecar les actes dels mateixos.

 

Des d’Alerta Solidària valorem positivament l’admissió a tràmit de la querella i som conscient que el camí judicial en la lluita contra la impunitat dels cossos repressius de l’estat tot just comença ara amb les diligències acordades, i volem transmetre l’ agraïment a tota la gent que ha estat al costat de les represaliades des del primer moment. Sense la solidaritat i la mobilització de suport els set companys empresonats no haurien sortit en llibertat i no haguéssim pogut tirar endavant amb la querella contra la Guàrdia Civil. Des del primer dia vam denunciar que es tractava d’una operació repressiva que perseguia criminalitzar, atemorir i desmobilitzar a l’independentisme popular, i avui, un any després, seguim mantenint que només amb la solidaritat i la mobilització popular doblegarem la repressió de l’estat.

 

Sabadell, 23 de setembre de 2020

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM