Denúncia contra Mossos i Guàrdia Urbana per amenaces, coaccions i detenció il•legal

Denúncia contra Mossos i Guàrdia Urbana per amenaces, coaccions i detenció il•legal

En acabar la manifestació independentista del passat dia de Sant Jordi, que va baixar per les Rambles fins a la plaça del Rei sense cap mena d’incident, dues persones que hi van assistir van ser recloses a dins de l’Ajuntament de Barcelona, a la plaça Sant Jaume per agent de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra.

Segons consta en la denúncia presentada per un dels dos agredits, de la que n’és coneixedor el Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Barcelona, agents de paisà els van retenir dins l’Ajuntament durant aproximadament una hora on els van identificar, escorcollar, insultar i, de forma continuada, amenaçar amb pallisses i en “anar-los a buscar a casa seva”.

El motiu que empenyia als policies a proferir insults i amenaces era recuperar una cinta de vídeo que hauria utilitzat un dels dos retinguts i que contindrien imatges amb les seves cares. El cas però és que un cop introduïts a l’ajuntament i per sorpresa dels agents, dins la càmera de vídeo ja no hi havia cap cinta. D’aquí les primeres amenaces per tal d’obtenir el nom de la persona que hauria recollit la cinta abans de ser assaltats pels policies. Passats els minuts, i amb un increment constant de nerviosisme, els policies van separar els dos independentistes, portant el que duia la càmera cap a un racó encara més apartat de dins l’Ajuntament on les amenaces i insults van continuar a crits a un pam de la cara. Abans de deixar-los anar van insistir en que si veien aparèixer imatges seves en publicacions com l’Accent o Llibertat.cat “anirien a per ells”.

Crida a aportar imatges per acabar amb la impunitat

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM