L’agressió de 2 mossos a un independentista un 12 d’octubre ja té data de judici

L’agressió de 2 mossos a un independentista un 12 d’octubre ja té data de judici

 

El Jutjat d’Instrucció núm. 19 de Barcelona dóna per tancada la fase d’instrucció. La brutal agressió contra Pau Andalús, independentista que es manifestava el 12 d’octubre del 2012, serà jutjada quatre anys després dels fets: el 17 d’octubre.

 

S’atansa per tant una nova cita clau en el pols mantingut per agents socials i l’administració en relació a la impunitat. Si bé la contundència dels informes i de les imatges demostren amb claredat la contundència i gratuïtat de l’agressió, els precedents, històrics i més recents com els d’Ester Quintana i Juan Andrés Benítez, ens situen necessàriament en un lògic estat d’escepticisme. Dubtem, ho hem fet sempre, de la capacitat de jutges i fiscals de situar-se al costat del feble i vulnerable. De la voluntat de la Generalitat d’atendre aquests casos reals, tangibles, contrastables, per implementar mesures de combat contra la impunitat. I no dubtem sinó constatem, la determinació amb la que el cos policial actua per dificultar per tots els mitjans la resolució justa, ajustada a dret, de tota mena d’abús policial.

 

El policia de les celles a judici

Malgrat tot el sistema repressiu a la nostra contra som davant d’una petita gran victòria. I hi ha tres motius per considerar-la com a tal:

 

Els agressors no hauran quedat del tot impunes. Arribats fins aquí els ha costat un preu, pel moment, si bé baix, però real. Veure’s sotmesos a aquest procés judicial i també a un judici social no els deixa indiferents. Com tampoc els deixa tranquils la possibilitat d’una sentència adversa. De no ser així, l’agent Miguel Ángel Reyes Grados, de grosses celles, no s’hauria presentat a una declaració en seu judicial havent-se les afaitat per evitar ser reconegut com l’agent dels cops al cap d’en Pau.

 

En segon lloc, i malgrat el silenci mediàtic imposat pels principals mitjans de comunicació, obtenim una nova oportunitat per situar, un cop més, la impunitat policial sobre la taula. Aconseguirem que se’n torni a parlar. Generar una confrontació en què una vegada més veurem el Departament d’Interior defensant allò indefensable i les entitats socials de denúncia contra la violència policial proposant mesures concretes, fàcils, assequibles pressupostàriament per eradicar l’abús i la impunitat.

 

I finalment, i del que n’estem més orgulloses, perquè hem vist com aquell qui va ser colpejat de manera brutal, que va quedar impedit de la visió d’un ull durant setmanes, que va veure’s sotmès a la detenció i judici per no haver fet res més que manifestar-se contra el genocidi espanyolista celebrat cada 12 d’octubre, en Pau Andalús, segueix en peu, ferm, valent, actiu i disposat a donar la cara, com un militant més, en la lluita per la llibertat nacional i social del nostre poble.

 

Perquè no tenim por, perquè plantem cara a la impunitat, el 17 d’octubre, ens veiem als jutjats.

Prou abusos policials!

 

Alerta Solidària

 

 

Notícies del cas: 

Alerta Solidària, del 13 d’abril de 2016:

https://alerta.cat/index.php/noticies/procediments/1631-dies-comptats-a-la-impunitat-5-anys-de-preso-per-a-dos-mossos-per-ferir-un-independentista

Alerta Solidària, del 8 d’abril de 2015: 

https://alerta.cat/index.php/noticies/procediments/1598-a-judici-els-dos-mossos-que-van-deixar-hospitalitzat-un-independentista-el-12-doctubre-del-2012

Alerta Solidària, del 23 de juliol del 2013: 

https://www.alerta.cat/index.php/noticies/procediments/1407-segueix-endavant-el-proces-contra-dos-mossos-per-la-lesio-a-pau-andalus

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM