Arxivades les multes a militants de l'EI i dels moviments socials d'Alacant arran de la protesta contra la inauguració de l'AVE

Arxivades les multes a militants de l'EI i dels moviments socials d'Alacant arran de la protesta contra la inauguració de l'AVE

 

La Subdelegació del govern espanyol a Alacant ha arxivat les 39 multes derivades de les protestes contra la inauguració de l’AVE. El motiu segons les resolucions notificades a les afectades són no poder acreditar la participació en els fets denunciats. 

 

Aquestes multes, de 1.000 € cadascuna d’elles, començaren a arribar a inicis del mes d’octubre. Algunes de les persones afectades ni tan sols havien participat en la concentració de protesta. No va haver ni una sola persona identificada durant la concentració, que havia estat oportunament comunicada. Dos mesos després, després que les afectades feren les corresponents al·legacions, s’ha produït l’arxiu. 

 

Des d’Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’Esquerra independentista, celebrem la reculada de la Subdelegació del govern espanyol a Alacant. Ara bé, aquesta actuació repressiva ha fet evident l’existència de fitxers policials, en tant que cap persona fou identificada i a més els expedients sancionadors han arribat a membres actius dels moviments socials i l’esquerra independentista alacantina, demostrant així el caràcter selectiu de l’onada repressiva. És una petita victòria, però no podem oblidar que la repressió del Govern espanyol continuarà contra les organitzacions i les persones que treballen per destruir el sistema capitalista. Aquest era el vertader objectiu d’aquestes multes: assenyalar i atemorir les qui s’enfronten al sistema. Amb fitxers il·legals, amb agressions policials, amb seguiments, amb reformes legals que anul·len el dret de manifestació i la protesta. Però no els serà fàcil, per què igual que ho hem fet aquest cop ho farem els que calga: a cada amenaça, consciència; a cada abús, solidaritat; i a cada cop, resposta. 

 

Alacant, Països Catalans, 30 de desembre de 2013

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM