Comunicat en relació als 4 detinguts ahir a Lleida

Comunicat en relació als 4 detinguts ahir a Lleida

Podeu consultar la notícia complementària de Llibertat.cat, clicant aquí

Aquest dimecres 6 de juny a les 12 del migdia, han estat detinguts tres joves estudiants que participaven de l’acampada de la Universitat de Lleida quan sortien de la mateixa. Aquesta tancada es trobava emmarcada en les diverses mobilitzacions que s’estan duent a terme aquests darrers mesos en contra de la privatització de l’educació, la pujada de taxes i la estratègia universitat 2015. 


Immediatament després de la detenció, desenes de persones s’han anat acostant a comissaria per mostrar el seu suport. A partir de les 5 de la tarda, la concentració s’ha convertit en una manifestació que ha recorregut els principals carrers del centre de Lleida tallant el trànsit per tal d’informar als veïns del succeït. 


A les 7.30h de la tarda un centenar de persones s’han tornat a aplegar al davant de la comissaria dels mossos d’esquadra per tal d’exigir la llibertat del Pablo, l’Adri i el Germán. En tot moment la policia ha tingut una actitud provocadora i bel·ligerant amb els concentrats que ha desembocat amb una càrrega indiscriminada, desproporcionada i molt contundent. Enmig d’aquesta s’ha produït la detenció del pare d’un dels detinguts, que es trobava allí amb la resta de la família per tal de preguntar per l’estat del seu fill. 


Als tres joves se’ls imputa violació de domicili de persona jurídica i desordres públics arrel de la manifestació que es va dur a terme en la vaga d’educació del 22 de maig per defensar l’ensenyament públic. El quart detingut està acusat d’atemptat a l’autoritat.


Entenem que els successos d’avui són fruit d’una estratègia política per tal de criminalitzar i reprimir tots aquells que lluitem per un sistema més just i igualitari. Així mateix emplacem a la resta de veïns de Lleida a sumar-se a les iniciatives i convocatòries que vagin sorgint. 


Exigim la immediata llibertat sense càrrecs dels quatre detinguts i ens reafirmem en la lluita com l’únic camí de defensa dels nostres drets socials. Finalment convoquem una concentració solidària amb els detinguts demà dia 7 de juny a les 9h del matí, davant dels Jutjats de Lleida on passaran a disposició judicial després de passar la nit a comissaria. 


NO ENS FARAN CALLAR, HEM PERDUT LA POR! LLIBERTAT DETINGUTS!
LLUITA I SOLIDARITAT: L’ÚNIC CAMÍ!
 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM